Torma

Torma

Leírás

A Volga és a Don mentén honos, ősi fűszer-és gyógynövény. Gyökere jelentősebb mennyiségben tartalmaz kalciumot, nátriumot, magnéziumot és C-vitamint. A húsvéti főtt sonka elengedhetetlen kísérője, ezen kívül jól illik főtt és sült marhahúsos, sertéshúsos fogásokhoz, savanyúságokba és salátákba egyaránt. Pikáns, csípős ízt kölcsönöz a mártásoknak, szószoknak. A torma étvágygerjesztő, gyomorjavító, valamint az emésztést és a vérkeringést elősegítő hatású.

Mikor vegyem

Frissen októbertől márciusig vehetjük, az üveges változatához pedig bármikor hozzájuthatunk. ;

hogyan tároljam

A friss tormát pincehidegen vagy hűtőszekrényben tároljuk.

100g Torma

fehérjetartalom

2 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

15 g

víztartalom

76 g

gramm torma?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

rost

10 g

víz

76 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...