Zöldséges-virslis tésztasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A zöldséges-virslis tésztasalátához
-
63g tészta232 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
50g karalábé10 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g csemegeuborka6 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
28g tojás35 kcal
A majonézhez
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
94g tejföl186 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
891
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A zöldséges-virslis tésztasalátához
-
250g tészta928 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
200g karalábé40 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g csemegeuborka24 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
110g tojás138 kcal
A majonézhez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
3558
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A zöldséges-virslis tésztasalátához
-
12.9g tészta48 kcal
-
10.3g zöldborsó8 kcal
-
10.3g sárgarépa4 kcal
-
10.3g karalábé2 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
5.1g csemegeuborka1 kcal
-
10.3g virsli28 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
A majonézhez
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
19.3g tejföl38 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
Összesen
184
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1864.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 928 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 277.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 1558 micro
-
β-karotin 4512 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2177 micro
Összesen
891
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 102.9 g
Zsír
-
Összesen 224.4 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 893 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7457.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 1274 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 1785 mg
-
Nátrium 3711 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1109.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2610 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 263 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 822 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 965 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 844 micro
-
α-karotin 6231 micro
-
β-karotin 18047 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 8709 micro
Összesen
3558
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 321 micro
-
β-karotin 928 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 448 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A zöldséges-virslis tésztasalátához
-
20 dkg zöldborsó
-
20 dkg sárgarépa
-
20 dkg karalábé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg csemegeuborka
-
20 dkg virsli
-
2 db tojás
A majonézhez
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
1 kk só
-
2 teáskanál cukor
-
1 kk fehér bors
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
3.8 dl tejföl
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A zöldséges-virslis tésztasalátához
- A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A tojásokat is megfőzzük.
- A sárgarépát és a karalábét felkockázzuk, és a borsóval együtt sós vízben puhára pároljuk.
- Amíg ezek főnek, a többi hozzávalót is feldaraboljuk.
- Elkészítjük a majonézt (készítése itt található ), sóval, borssal, cukorral, citromlével ízesítjük, és összekeverjük a tejföllel meg egy jó tk apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Az így elkészített mártásba beleforgatjuk az összes feldarabolt hozzávalót, és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Receptkönyvben: 345
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 39146
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
Fahéj
288 recept
Mikor életemben először ettem tésztasalátát, nagy csalódás volt. Nagyméretű, ízetlen, félig főtt tésztadarabok voltak benne. A hideg még most is kiráz, ha rágondolok. De a dolog nem hagyott nyugodni, az nem lehet, hogy a tésztasalátát emiatt a rossz emlék miatt száműzzem az életemből. Így kikísérleteztem egy olyat, ami az én ízvilágomnak megfelel. S a legfontosabb az, hogy kiderült, nem csak én eszem meg szívesen...