r
Nosalty Logó

Zöldborsós raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldborsós raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 421 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 1679 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 421 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    12717 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5343 micro
Összesen 1679 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Felkockázzuk a húst.
  2. Kis olajon megpároljuk a húst, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje.
  3. Tetszés szerint fűszerezzük (só, bors, babérlevél, tárkony).
  4. Fedő alatt fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és felöntjük vízzel.
  5. Tetszés szerint főzhető bele galuska vagy tészta.
  6. Ha megfőtt, az olajból, lisztből rántást készítünk, és a levesbe keverjük. Még 3 percig főzzük.
  7. Tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21956
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Ajánló

Aki szereti, gombát is főzhet bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a borsólevest, de most egy kicsit tartalmasabbra vágytam. Férjem szerint meg csak az étel, amiben hús van, így került egy kis hús is a levesbe.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...