r
Nosalty Logó

Vienetta

NS
Vienetta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1322
Kalória
21g
Fehérje
139.3g
Szénhidrát
74.6g
Zsír
89.7g
Víz
363.1g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
88.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    298.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6634.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1894 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2391 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    557.3 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    358.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2010 micro
Összesen 5284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kétszer 4 tojásos piskóta készítése:
  2. 4 tojásfehérjét 4 ek porcukorral jó habosra verünk, hozzáadjuk a tojássárgákat, 3 ek lisztet, 1 ek keményítőt ésfél cs sütőport.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütjük.
  4. Ha a piskóták megsültek, hosszában kettévágjuk őket. (Egy lapból két, kb. 17 cm széles piskótacsíkot kell kapnunk.)
  5. Krém készítése:
  6. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport a tejben megfőzzük, és ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tortabevonót felolvasztjuk.
  7. Összeállítás:
  8. A krémet háromfelé osztjuk, de egy kicsit tegyünk félre, amivel a tetejét vékonyan megkenjük.
  9. Az első lapra kenjük a krém egyharmadát, és csokit csurgatunk rá. Rátesszük a másik piskótalapot, megkenjük egy adag krémmel, megint csokit csurgatunk rá. Erre kerül a harmadik piskótalap, majdmegint krém és csoki. A negyedik lapot rátesszük, a tetejét vékonyan megkenjük a krémmel, és rácsurgatjuk a maradék csokit.
  10. A tetejét tejszínnel díszíthetjük.
  11. Végül hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x35

Ez a sütemény olyan, mint az igazi Vienetta, ugyanúgy ropog a belseje a csokitól.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...