r
Nosalty Logó

Vadas karajból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Noémilau
Vadas karajból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4435 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    234 g

Zsír

  • Összesen
    284.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2673 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1461.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1990 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17740 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 4148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    332 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt felszeleteljük,egy kicsit meglapítjuk. Utána megforgatjuk lisztben, és átsütjük.
  2. A húst felöntjük vízzel, hozzáteszük a zöldséget és a babérlevelet. (Én szoktam tenni bele egy leveskockát is). Egy órát pároljuk. A puha húst és a babérlevelet kivesszük a léből.
  3. Amikor a zöldség megpuhult, pürésítjük.
  4. A mártásba tesszük a mustárt és egy kis doboz tejfölt. Sózzuk, borsozuk.
  5. Tálalhatjuk zsemlegombóccal, esetleg tészával.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 446
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 318
  • Össznézettség: 119979
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a húst. Variálható a hús: csirkemell, marhahús is lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Noémilau 21 recept

Ezt a receptet még a nagymamámtól tanultam, ő marhahúsból készíti. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...