r
Nosalty Logó

Update kétrétegű sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Update kétrétegű sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    264.4 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5557.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 4149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat, 25 g update cukrot, a lisztet, a sütőport és egy tojást egy tálban öszzekeverünk, és tésztává gyúrunk. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
  2. Krém a túrókrémet, 40 g update cukrot, 3 tojássárgáját, a tejfölt, az olajat, a tejet és a vaníliás pudingport egy tálban összekeverünk, amíg csomómentes lesz.
  3. Az elkészült krémből egy csészényit félreteszünk a második réteghez.
  4. Egy kerek tortaformát kikenünk vajjal, és a tésztát úgy oszlatjuk el benne, hogy legyen egy magas pereme, tehát alul vékonyan és a sütőforma oldalán magasan eloszlatjuk.
  5. A túrós masszát, azaz a krémet ráöntjük a tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  6. Előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
  7. Ezután, mielőtt lejár a 30 perc 3 tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és 1 evőkanál update cukrot. Kemény habbá verjük. A felvert habhoz hozzáadjuk az előzőleg félretett 1 csésze krémet, és finoman elkeverjük. Kivesszük a sütit a sütőből, és ráöntjük ezt a második réteg krémet.
  8. Visszatesszük a sütőbe még 15 percre.
  9. Résnyire kinyitott lekapcsolt sütőben hagyjuk lehűlni. (Fontos!)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12035
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Ajánló

A délutáni kávéhoz nagyon jól illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet egy német szakácskönyvben találtam, és átalakítottam úgy, hogy ne hízlaljon, mivel a férjemmel mindketten fogyókúrázunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...