Uborkasaláta 8. - télire
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Szeva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
70
kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
278
kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1295.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 1084 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 623.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
70
kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5182 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 4335 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 2493.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 662 micro
-
β-crypt 382 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
278
kcal
- 0% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
10
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tiszta uborkát (lehet hámozni is) szeletelés után leforrázzuk.
- 1/2 óra múlva leszűrjük és jó ízes lével leöntjük.
- Legalább 1/2 napig álljon ebben a lében, és időnként átforgathatjuk, hogy mindenütt érje a lé.
- Megkóstoljuk, és lehet korrigálni az ecetes lé ízét.
- Kevés nátrium-benzonátot keverjünk bele. (Még akkor is, ha csak a hűtő ajtóban tartjuk fogyasztásra és nem befőzzük.)
- Borsot csak szemes formában szabad beletenni.
- Télire, üvegbe téve 15 percig dunsztoljuk.
- Receptkönyvben: 180
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 68983
- Feltöltés dátuma: 2011. július 08.
Ajánló
A legjobb, hogy ez nincs időszakhoz kötve, bármikor elkészíthető uborkaérés idején.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szeva
46 recept
Ezt a receptet még édesanyám írta egy szakácskönyvem utolsó oldalára sok évvel ezelött. Gyerekkorunkban szerettük enni, aztán feledésbe merült. Most eljött az ideje, hogy én készítsem el. A megadott mennyiséggel próbáltam gyakorlatot szerezni, de természetesen nagyobb mennyiséget is lehet készíteni. A képen látható mennyiség kerekedett ki.