r
Nosalty Logó

Tűzdelt csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Tűzdelt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 500 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 2000 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 192 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 500 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.6 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4145.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 2000 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A mártáshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A húsfilét kétfelé vágjuk, vékony, éles késsel megszurkáljuk, fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük.
  2. Betekerjük a két megtűzdelt darabot baconbe, tetejükön rozmaringot fűzünk át.
  3. Sütőpapíros tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, lefóliázzuk, majd megsütjük.
  4. Sütés közben kb. 30 percnél leöntjük a húsról a pecsenyelevet, amelyet vízzel hígítunk, de akár fehérborral is lehet.
  5. A pecsenyelé a bacontől sós lesz, ízlés szerint hígítsunk.
  6. Az egészet kis lángon sűrítjük liszttel és főzőtejszínnel, végül kevés köménnyel ízesítjük.
  7. Szeletelés előtt negyed órát pihentetjük a húst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14567
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 25.

Ajánló

Melegen mindenféle körettel, hidegtálon vékonyra szeletelve tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészen egyszerűen elkészíthető, és nagyon jóízű hús. A csirkemell száraz, a mártást nem érdemes elhagyni.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...