r
Nosalty Logó

Túróval és medvehagymával töltött csirkemell tejfölös kabátban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Túróval és medvehagymával töltött csirkemell tejfölös kabátban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltött csirkemell

Tejfölös kabát

450
Kalória
39.9g
Fehérje
18.7g
Szénhidrátok
23.2g
Zsír
199.1g
Víz
180.5g
Koleszterin
799.2mg
Rost
4.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltött csirkemell

Tejfölös kabát

Összesen 450 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltött csirkemell

Tejfölös kabát

Összesen 1801 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltött csirkemell

Tejfölös kabát

Összesen 156 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.6 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 450 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4126.5 g
  • Cink
    396 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    305 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1829 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    796.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1801 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Töltött csirkemell

  1. A megmosott csirkemellet vékony szeletekre vágjuk fel.
  2. Óvatosan kiklopfoljuk, hogy vékony legyen, de ne szakadjon el.
  3. A szeleteket enyhén sózzuk.
  4. Elkészítjük a túrós-medvehagymás tölteléket: a megmosott medvehagyma szárát lecsipkedjük, a leveleket apróra vágjuk. Ezt összekeverjük a túróval.
  5. Apróra kockázunk egy kisebb fej vöröshagymának a felét, ezt is hozzáadjuk a töltelékhez.
  6. A tölteléket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  7. A tölteléket belekanalazzuk a csirkemell szeletekbe, majd óvatosan feltekerjük őket.
  8. Olajozott tepsibe helyezzük a tekercseket, hajtással lefelé.

Tejfölös kabát

  1. Elkészítjük a csirkemellünk tejfölös kabátját: a tejfölt sózzuk, borsozzuk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát vagy a medvehagyma pestot. (Nekem most volt otthon pestom, így abból adtam hozzá kb. 4 evőkanányit.)
  3. Hozzáadunk egy egész tojást.
  4. Hozzáadunk két evőkanál lisztet.
  5. Két nagyobb gerezd fokhagymát megpucolunk, préssel kinyomjuk, és ezt is a keverékhez adjuk.
  6. Az alaposan összekevert szószt a csirkemell tekercsekre tetejére halmozzuk.
  7. Fóliával letakart tepsiben sütjük 180 fokon légkeveréssel kb. 30 percet, majd a fóliát levéve további 8-10 percet alul-felül sütéssel, amíg a szósz szépen a húsok tetejére pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Több, korábban már kipróbált receptből ötvöztem ezt a finom csirkés ételt. Nem akartam olajban sütni, inkább egy könnyebb, sütőben készíthető verziót találtam ki. A hagyományos panír helyett is valami izgalmasabbra vágytam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!