Túrós tallérok zabpehellyel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
362
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1086
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
222
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1009 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
362
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.5 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3026.9 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1088 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 266.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
1086
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.3 g
-
Cink 134 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 104 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 62 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
222
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
1 ek vanília kivonat
-
100 g zabpehely
-
2 ek vaj
Elkészítés
- A túrót elkeverjük a tojással és a vanília kivonattal, majd hozzádolgozzuk a zabpehelyt. Kb. 30 percig hagyjuk állni.
- Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a túrós keverékből evőkanállal 9 halmot rakunk a forró vajba, enyhén ellapítjuk, és oldalanként, közepes hőmérsékleten kb. 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 746
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 197819
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű desszert, de laktató, leves után második fogásnak is megfelel. Én kevés porcukorral megszórva és almapürével tálaltam, de tálalhatjuk lekvárral is. A túrós keverékhez adhatunk ízlés szerint mazsolát is.