r
Nosalty Logó

Túrós-barackos Charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Túrós-barackos Charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A két piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A két piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 5846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A két piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 202 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.6 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.5 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11096.2 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    2077 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    3911 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    1857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1799 micro
  • β-crypt
    437 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3103 micro
Összesen 5846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A két piskótatekercshez

A krémhez

Elkészítés

A két piskótatekercshez

  1. A piskótából két adagot sütünk a következőképp: a 6 tojássárgáját, a 6 ek kristálycukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 6 ek lisztet (+fél cs sütőpor, de akár el is hagyható), majd a habosra felvert 6 tojásfehérjét. A kapott masszát (szilikonos) sütőpapírra tesszük, szépen elegyengetjük, majd megsütjük szép világosra. Sütőben szépen megsül, függ a sütő fajtájától is, de inkább végezzünk tűpróbát. Ha megsült, még melegen vegyük le róla a sütőpapírt és egy konyharuhába tekerjük fel (a konyharuha lehetőleg ne szöszölődjön, mert ráragad a tésztára). Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, hogy megkapjuk a két piskótatekercsünket. Ha kihűltek a tészták, finoman kitekerjük és betöltjük baracklekvárral, és félretesszük őket.
  2. A túrót összetörjük (villa, botmixer) pépesre, majd hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat (hagyjunk egy pár darabot a díszítéshez), a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti cukrot, citrom héját.
  3. A zselatint feloldjuk 1 dl baracklében, majd langyosra hűtjük, és a 3,5dl tejszínhez (hideg legyen) adjuk, és ezzel együtt keményre verjük a tejszínt, majd a kész habot hozzáadjuk az ízesített túróhoz.
  4. Szükségünk lesz egy gömbölyű 2 literes edényre, melyet folpackkal kibélelünk, és a piskótatekercseket kb. 7mm vastag szeletekre vágjuk, amelyekkel szorosan kibéleljük az edény belsejét, alját is. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét folpackkal, majd picit megnyomkodjuk és betesszük a hűtőbe kb. 4 óra hosszára.
  5. Az idő eltelte után levesszük a tetejéről a fóliát, ráteszünk egy hozzá illő tányért és átfordítjuk (ha tortaalátétet akarunk alátenni, akkor most kell, mert később már nem mozdítható), majd levesszük róla a fóliát.
  6. Végül a maradék tejszínt a hafixálóval harmadával felverjük, és ezzel díszíthetjük habzsák segítségével a tortát, és ne felejtsük el a barackdarabokat sem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 51575
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom már sok recept van NoSalty-n megosztva, de véleményem szerint mind más és más. Én ezt nagyon finomnak találom, mert nem csak a tejszínhabos változat, hanem finom túróval van ízesítve, nem beszélve az őszibarackról sem. Első elolvasásra nagyon bonyolultnak tűnik, én a tejszínhabos sütiktől mindig is tartottam, de a külalak miatt rávettem magam és megpróbálkoztam vele, és sikerült! Azt hittem sokkal bonyolultabb, és még csak a fél napodat se veszi el az elkészítése. Próbáld ki!

Hozzávalók

A két piskótatekercshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...