Tonhalas tészta 6.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
A bechamel mártáshoz
-
6g olívaolaj53 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A kész tésztához
-
60g tonhalkonzerv119 kcal
-
0g chili0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
88g penne325 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
788
kcal
- 17% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
A bechamel mártáshoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
200g tej112 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A kész tésztához
-
240g tonhalkonzerv475 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
350g penne1299 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
3152
kcal
- 17% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
A bechamel mártáshoz
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A kész tésztához
-
22.1g tonhalkonzerv44 kcal
-
0g chili0 kcal
-
9.2g habtejszín27 kcal
-
9.2g sajt32 kcal
-
32.2g penne120 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
291
kcal
- 17% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1347.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
788
kcal
- 17% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151 g
Zsír
-
Összesen 146.5 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5389.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 429 mg
-
Kálcium 1067 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1871 mg
-
Nátrium 1693 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 297.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 936 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 690 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 873 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 924 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
3152
kcal
- 17% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
A bechamel mártáshoz
-
3 ek olívaolaj
-
2 dl tej
-
3 csapott ek finomliszt
-
1 tk szerecsendió
-
só ízlés szerint
A kész tésztához
-
1 dl habtejszín
-
350 g penne
Elkészítés
A bechamel mártáshoz
- Tegyünk fel vizet forrni egy pici olívaolajjal és sóval.
- Amíg felforr, elkészítjük a Bechamel mártást. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint együtt az olajjal egy közepes edényben.
- Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük.
- Mindeközben mikróban melegítsünk fel 2 dl tejet, majd óvatosan, fokozatosan adjuk hozzá a masszánkhoz, közben kevergessük, amíg sima (csomómentes) nem lesz. (Vigyázzunk, mert hamar becsomósodik a mártásunk, ha a tej nem elég forró. A hőmérséklet-különbség okozhatja a csomósodást, ezért fontos a tej felmelegítése.).
- Tegyük vissza a tűzhelyre, és folytonos kevergetés mellett sűrítsük be.
- Ezek után ízesítsük, só, bors, szerecsendió hozzáadásával. A megadott mennyiségek megváltoztatásával sűrűbbre, ill. hígabbra vehetjük a mártást. Utólag is tudjuk az állagát változtatni, ezért lesz szükség egy kis tejszínre.
- A kész mártásba tegyük bele a tonhalkonzerveket. Nem szükséges összetörni, a kevergetésnél szétoszlik. Majd lassú tűzön egy pár percig melegítsük össze a bechamellel.
- Ekkorra a pennénk is elkészül, amit leszűrés után hozzáadhatunk a keverékhez.
- Egy kis chilli paprika, ha szükséges egy kis tejszín, és 5-10 perc lefedve állni hagyjuk. A tészta magába szívja az ízeket, és "felveszi" a szószt.
- Parmezán sajttal és petrezselyemmel a tetején tálaljuk. (Akiknek még nem elegendő a kalóriamennyiség, azok a mártásba is tehetnek reszelt sajtot.)
- Receptkönyvben: 477
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 103
- Össznézettség: 66563
- Feltöltés dátuma: 2011. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A család szakácsnői rovatunk második befutójához érkeztünk. Orsi az én kedves és egyetlen nagy tesóm remeke ez, amelyhez hasonlót Olaszországban evett, de végül itthon tökéletesített ki. Nagy csodálója vagyok szakácsművészetének, tőle lestem az apró trükköket, kaptam bátorságot az ízek gazdag használatához, és tőle tudtam meg, hogy milyen örömteli és kreatív dolog a főzés. Igyekszem minél több receptet megosztani az általa készítettekből, most következzen egy egyszerű és nagyszerű elsősorban tonhal-rajongóknak.