Tejszínes ragu burgonyás rétessel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
69g leveles tészta255 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
852
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3404
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
23.1g csirkemellfilé28 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
7.7g főzőtejszín10 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
10.6g leveles tészta39 kcal
-
30.8g burgonya18 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
6.9g snidling2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
Összesen
131
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1278.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 591 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 399.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 470 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2358 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1596 micro
Összesen
852
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.9 g
Zsír
-
Összesen 170.8 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5112.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 2363 mg
-
Nátrium 1256 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1598 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1692 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 361 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 1879 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 586 micro
-
Kolin: 1077 mg
-
Retinol - A vitamin: 906 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9432 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6384 micro
Összesen
3404
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
60 dkg csirkemellfilé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg vaj
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A körethez
-
1 csomag leveles tészta
-
80 dkg burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 csokor snidling
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
1 tk kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
1 ek vaj
Elkészítés
A raguhoz
- Felvágjuk csíkokra a húst, majd a hagymával a vajon sütjük. Felöntjük vízzel, befűszerezzük, s ha megpuhult, megszórjuk petrezselyemmel. Beleszórjuk a lisztet és meglocsoljuk tejszínnel.
- Megtisztítjuk, kockára vágjuk a burgonyát, megfőzzük, és áttörjük burgonyanyomón.
- Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a metélőhagymát, a kakukkfüvet, a tojást, és jól befűszerezzük.
- A leveles tésztát 2 részre osztjuk. Elsodorjuk középen, és egy csíkba ráhalmozzuk a burgonyás masszát. Feltekerjük, és úgy rakjuk a tepsibe, hogy alul legyen a hajtása a tésztának.
- A tészta tetejét megkenjük tojással és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7085
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1202 recept
Most készítettem el először. Ezután is el fogom, mert nagyon ízlett a családnak:)))))