r
Nosalty Logó

Tejszínes csirkemáj spagetti ágyon magokkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes csirkemáj spagetti ágyon magokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2539 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3312.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10179 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2290 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10155 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit sós vízben kifőzzük, majd miután leszűrtük róla a vizet, kevés olívaolajon megfuttatjuk.
  2. Eközben a hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk.
  3. A különböző magokat megpirítjuk, és félretesszük.
  4. Egy teflon serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzákeverjük a felcsíkozott májat és a fokhagymát. Ekkor lehet fűszerezni sóval, borssal, kakukkfűvel. Kb. 5 perc alatt, folyamatosan kevergetve meg is puhul a máj.
  5. Hozzáöntjük a tejszínt, és fél percig együtt főzzük vele. Legvégül a felaprított petrezselymet és a reszelt citrom héját rászórjuk, majd tálaláskor pedig ráhalmozunk a pirított magokból.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 573
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 32235
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikk-pakk elkészülő ebéd, amikor nincs időnk órákat ellenni a konyhában. A felhasznált alapanyagok teljes összhangja, a pirított magok különleges ízhatása és a reszelt citromhéj által elért enyhe citrusosság jellemzi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...