r
Nosalty Logó

Pizzakifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzakifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6216.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    3681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1383 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 4644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    103 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit minden kelesztés nélkül összeállítjuk (dagasztjuk) annyi liszttel, hogy ne ragadjon, de nyújtani lehessen.
  2. Nem kell, hogy álljon, rögtön dolgozhatunk a tésztával.
  3. A tésztát kb. 8 egyforma részre vágjuk és gombócokká formáljuk. Lisztezünk, ha kell.
  4. Lisztezett deszkán egyesével kb. 20 cm átmérőjű korongokat nyújtunk belőle.
  5. Mikor kész mind a 8 korong, akkor a legszebbet kiválasztjuk és lisztezett deszkára tesszük. Ez lesz az alja.
  6. A margarint egy kicsit felolvasztjuk és kanállal a korongra kenünk belőle.
  7. Rátesszük a másik korongot, lekenjük margarinnal, és így tovább, míg mind a 8-at fel nem használtuk. A tetejére is egy szép kerüljön, és azt már nem kell margarinozni.
  8. Amikor így készen van az "emeletes tésztánk", lassan, óvatosan elnyújtjuk kb. 50-55 cm átmérőjűre.
  9. 16 szeletbe vágjuk. Elég keskeny lesz, lehet még kézzel egy kicsit húzogatni, "szélesíteni".
  10. A töltelékhez összekeverjük a kis kockákra vágott sonkás felvágottat a reszelt sajttal és annyi ketchuppal, amennyit felvesz. Oreganóval ízesítjük.
  11. A tölteléket ráhalmozzuk a "korong" külső széleire, majd egyesével feltekerjük kifli formára. A végeit kicsit benyomjuk, hogy ne folyjon ki sütés közben.
  12. Margarinos tepsibe sorakoztatjuk a kifliket. A tetejüket lekenjük margarinnal, (ha maradt) és a villával felvert fehérjével.
  13. Lehet megszórni sóval, köménymaggal, szezámmaggal, stb. ízlés szerint.
  14. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy megkeljen.
  15. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 449
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 36555
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első olvasásra talán nagyon bonyolultnak tűnik, de nem az. A kezdés után már jó egy óra múlva lehet enni a finom meleg pizzakifliket. Csak egy kis rutin kell hozzá. Az olvasztott margarin helyett lehet fagyos margarint is használni. Ahhoz a margarint  már előbb  lefagyasztjuk, majd ráreszeljük sorba a tésztakorongokra.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...