r
Nosalty Logó

Születésnapi emeletes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mariam
Születésnapi emeletes torta
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A diós tortalaphoz

A szívformájú piskótához

A töltelék a szívformához

A töltelék a diós tésztához

A díszítéshez

Összesen 1261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A diós tortalaphoz

A szívformájú piskótához

A töltelék a szívformához

A töltelék a diós tésztához

A díszítéshez

Összesen 10069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A diós tortalaphoz

A szívformájú piskótához

A töltelék a szívformához

A töltelék a diós tésztához

A díszítéshez

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 1261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    462.4 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    2774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10861.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    2415 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1060 mg
  • Foszfor
    4583 mg
  • Nátrium
    2410 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1301.7 g
  • Cukor
    960 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    1986 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2375 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3422 micro
Összesen 10069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A diós tortalaphoz

A szívformájú piskótához

A töltelék a szívformához

A töltelék a diós tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A diós tortalaphoz

  1. A diós tésztához a tojások fehérjét habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként belekeverjük a tojások sárgáit, s kanalanként a vizet. A sütőporos, szitált liszttel is elkeverjük, a dióval együtt. Egy nagyobb tortaformában kisütjük, úgy, mint ahogy a piskótát szokás. Tűpróbát alkalmazzunk!
  2. A piskótát a szokott módon, kerek formára kisütjük. Ezt a tésztát, amikor már kihűlt, 3 lapra vágjuk, a lapokból pedig egyforma szívalakokat szabunk ki.
  3. A diós piskótát két lapra szeljük, mindkettőnek a belső oldalát meglocsoljuk 2 kanál rummal elkevert tejjel, s lekvárral megkenjük őket.
  4. A töltelékhez a szív kiszabásánál leesett darabokat összemorzsoljuk.
  5. A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, a kávéval, és forró vízfürdőben, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  6. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a morzsolt piskótát, a maradék rumot, a diót, a mazsolát.
  7. A diós lap alsó részét kirakjuk meggybefőttel, erre terítjük a tölteléket, ráfektetjük a másik lapot, a lekváros felével lefelé nézve, s kissé lenyomogatjuk.
  8. A szívtorta krémjéhez a zselatint kb. 1 dl vízben, lassú lángon, kevergetve feloldjuk, még langyos állapotában egy-két kanál joghurttal elkeverjük, s így adjuk hozzá a nagyobb mennyiségű joghurthoz.
  9. A tejszín egyharmadát félretesszük a díszítéshez. A többi hideg tejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk belőle, s beleforgatjuk óvatosan a joghurtba.
  10. A szívtorta alsó lapját egy megfordított, lapos tálcára helyezve kirakjuk ribizke szemekkel, krémet öntünk rá, a második lapot málnával rakosgatjuk ki, és a krémmel megkenjük.
  11. A tetejére szintén kerüljön krém, a szélét kirakosgatjuk szép nagy málnaszemekkel, s a maradék krémet ráöntjük, s óvatosan elegyengetjük.
  12. Az oldalát is megkenegetjük, s darabolt diót tapasztunk rá.
  13. A két megtöltött tortát hűtőben hagyjuk dermedni.
  14. A díszítéshez az alsó laphoz keretet készítünk a tortabevonó csokoládéból.
  15. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. Egy megfordított sütőlemezre, vagy lapos fémtálcára helyezett, kb. 30 x 20 cm - es sütőpapíron, széles, lapos késsel elkenjük egyenletesen hosszúkás, téglalap alakúra, és fél órát hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.
  16. Éles késsel olyan széles, szabályos csíkokat vágunk belőle hosszanti irányban, amilyen a diótorta magassága. A tortát rátesszük egy csipkés tortapapírral leterített, szép tálcára, s már itt végezzük el a díszítést.
  17. A csíkokat a torta oldalához igazítjuk, finoman rátapasztgatva a kés lapjával, szépen egymáshoz illesztve a széleket.
  18. A fehér olvasztott csokoládét egy műanyag zacskóba öntjük, aminek előtte kivágtuk egy picit a sarkát, s ennek segítségével rácsorgatjuk a barna keretre.
  19. A maradék tejszínből vert habbal megkenjük a torta tetejét, egy széles, lapos késsel a szívtorta alá nyúlunk, s megemelve, óvatosan ráhelyezzük a diótorta közepére.
  20. Tetszés szerint habrózsákkal és gyümölcsökkel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 104881
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mariam 6 recept

A torta Anyukám születésnapjára készült pár évvel ezelőtt.  

Hozzávalók

A diós tortalaphoz

A szívformájú piskótához

A töltelék a szívformához

A töltelék a diós tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...