Születésnapi emeletes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
mariam
adag
Előkészítés
perc
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A diós tortalaphoz
-
34g tojás43 kcal
-
6g víz0 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
6g dió41 kcal
A szívformájú piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelék a szívformához
-
63g habtejszín183 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
63g gyümölcsjoghurt60 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
25g málna13 kcal
-
25g piros ribizli14 kcal
-
6g dió41 kcal
A töltelék a diós tésztához
-
13g tej7 kcal
-
4g rum9 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
6 kcal
-
13g feketekávé1 kcal
-
1g vaj9 kcal
-
13g dió82 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
13g meggybefőtt9 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
A díszítéshez
-
25g tortabevonó137 kcal
-
67 kcal
Összesen
1261
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A diós tortalaphoz
-
275g tojás346 kcal
-
48g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
50g dió327 kcal
A szívformájú piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelék a szívformához
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
500g gyümölcsjoghurt480 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
200g málna104 kcal
-
200g piros ribizli110 kcal
-
50g dió327 kcal
A töltelék a diós tésztához
-
100g tej56 kcal
-
32g rum74 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
46 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
100g dió654 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
100g meggybefőtt72 kcal
-
80g lekvár/ dzsem222 kcal
A díszítéshez
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
100g fehér tortabevonó539 kcal
Összesen
10069
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A diós tortalaphoz
-
6.8g tojás9 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
1.2g dió8 kcal
A szívformájú piskótához
-
8.2g tojás10 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelék a szívformához
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
12.4g gyümölcsjoghurt12 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
5g málna3 kcal
-
3 kcal
-
1.2g dió8 kcal
A töltelék a diós tésztához
-
2.5g tej1 kcal
-
0.8g rum2 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.5g feketekávé0 kcal
-
0.2g vaj2 kcal
-
2.5g dió16 kcal
-
1.2g mazsola4 kcal
-
2.5g meggybefőtt2 kcal
-
6 kcal
A díszítéshez
-
5g tortabevonó27 kcal
-
2.5g fehér tortabevonó13 kcal
Összesen
250
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 347 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1357.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.7 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 167.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 428 micro
Összesen
1261
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.2 g
Zsír
-
Összesen 462.4 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 2774 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10861.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 303 mg
-
Kálcium 2415 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 1060 mg
-
Foszfor 4583 mg
-
Nátrium 2410 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1301.7 g
-
Cukor 960 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 1341.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2416 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 591 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 643 micro
-
Kolin: 1986 mg
-
Retinol - A vitamin: 2375 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3422 micro
Összesen
10069
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A diós tortalaphoz
-
5 db tojás
-
6 ek víz
-
15 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
20 dkg porcukor
A szívformájú piskótához
-
6 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
18 dkg cukor
-
1 késhegynyi sütőpor
A töltelék a szívformához
-
5 dl habtejszín
-
10 dkg porcukor
-
5 dl gyümölcsjoghurt
-
1 ek zselatin
-
20 dkg málna
-
20 dkg piros ribizli
A töltelék a diós tésztához
-
1 dl tej
-
4 ek rum
-
1 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg mazsola
-
10 dkg meggybefőtt
-
4 ek lekvár/ dzsem
A díszítéshez
-
10 dkg fehér tortabevonó
Elkészítés
A diós tortalaphoz
- A diós tésztához a tojások fehérjét habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként belekeverjük a tojások sárgáit, s kanalanként a vizet. A sütőporos, szitált liszttel is elkeverjük, a dióval együtt. Egy nagyobb tortaformában kisütjük, úgy, mint ahogy a piskótát szokás. Tűpróbát alkalmazzunk!
- A piskótát a szokott módon, kerek formára kisütjük. Ezt a tésztát, amikor már kihűlt, 3 lapra vágjuk, a lapokból pedig egyforma szívalakokat szabunk ki.
- A diós piskótát két lapra szeljük, mindkettőnek a belső oldalát meglocsoljuk 2 kanál rummal elkevert tejjel, s lekvárral megkenjük őket.
- A töltelékhez a szív kiszabásánál leesett darabokat összemorzsoljuk.
- A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, a kávéval, és forró vízfürdőben, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a morzsolt piskótát, a maradék rumot, a diót, a mazsolát.
- A diós lap alsó részét kirakjuk meggybefőttel, erre terítjük a tölteléket, ráfektetjük a másik lapot, a lekváros felével lefelé nézve, s kissé lenyomogatjuk.
- A szívtorta krémjéhez a zselatint kb. 1 dl vízben, lassú lángon, kevergetve feloldjuk, még langyos állapotában egy-két kanál joghurttal elkeverjük, s így adjuk hozzá a nagyobb mennyiségű joghurthoz.
- A tejszín egyharmadát félretesszük a díszítéshez. A többi hideg tejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk belőle, s beleforgatjuk óvatosan a joghurtba.
- A szívtorta alsó lapját egy megfordított, lapos tálcára helyezve kirakjuk ribizke szemekkel, krémet öntünk rá, a második lapot málnával rakosgatjuk ki, és a krémmel megkenjük.
- A tetejére szintén kerüljön krém, a szélét kirakosgatjuk szép nagy málnaszemekkel, s a maradék krémet ráöntjük, s óvatosan elegyengetjük.
- Az oldalát is megkenegetjük, s darabolt diót tapasztunk rá.
- A két megtöltött tortát hűtőben hagyjuk dermedni.
- A díszítéshez az alsó laphoz keretet készítünk a tortabevonó csokoládéból.
- Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. Egy megfordított sütőlemezre, vagy lapos fémtálcára helyezett, kb. 30 x 20 cm - es sütőpapíron, széles, lapos késsel elkenjük egyenletesen hosszúkás, téglalap alakúra, és fél órát hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.
- Éles késsel olyan széles, szabályos csíkokat vágunk belőle hosszanti irányban, amilyen a diótorta magassága. A tortát rátesszük egy csipkés tortapapírral leterített, szép tálcára, s már itt végezzük el a díszítést.
- A csíkokat a torta oldalához igazítjuk, finoman rátapasztgatva a kés lapjával, szépen egymáshoz illesztve a széleket.
- A fehér olvasztott csokoládét egy műanyag zacskóba öntjük, aminek előtte kivágtuk egy picit a sarkát, s ennek segítségével rácsorgatjuk a barna keretre.
- A maradék tejszínből vert habbal megkenjük a torta tetejét, egy széles, lapos késsel a szívtorta alá nyúlunk, s megemelve, óvatosan ráhelyezzük a diótorta közepére.
- Tetszés szerint habrózsákkal és gyümölcsökkel díszítjük.
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 104881
- Feltöltés dátuma: 2008. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
mariam
6 recept
A torta Anyukám születésnapjára készült pár évvel ezelőtt.