r
Nosalty Logó

Szivárvány torta fehér csokis krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szivárvány torta fehér csokis krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 5135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    338.1 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4054.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2943 micro
Összesen 5135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. Elkészítjük a 2 tojásos piskótákat. A narancs, citrom, lila és piros piskótákat sütjük ki először.
  2. Piskóta: 2 tojásfehérjét habbá verjük egy csipet sóval. Majd a két tojássárgáját 2 kanál kristálycukorral habbá verjük, és hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert fehérjét. Végül a színezőt öntjük bele, amíg el nem érjük a tetszés szerinti színt.
  3. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. Így sütjük ki a piskótákat egyenként, szín szerint. A kék és zöld színű piskótáknál a tojások sárgáját kihagyjuk a szebb szín érdekében.
  4. Ha megsültek a piskóták, hagyjuk kihűlni őket, és közben elkészítjük a krémet.
  5. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, langyosan a mascarpone sajthoz keverjük.
  6. A Hulalát a habfixálókkal kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a csokis-mascarponéval.
  7. Végül a piskótákat tetszés szerint sorakoztatva megkenjük a krémmel.
  8. A külsejére tegyünk félre a krémből, és vonjuk be vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 439
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 194
  • Össznézettség: 252665
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2. házassági évfordulónkra sütöttem a tortát. Igaz, hogy nem a leggyorsabban elkészíthető torta, és sok benne az ételszínező, de azt hiszem, különleges alkalmakkor ez mind megengedett. Tényleg megérte a fáradságot, mert nem csak mutatós lett, hanem nagyon finom is:-)!

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...