r
Nosalty Logó

Sült spenótos gnocchi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sült spenótos gnocchi
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

690
Kalória
23g
Fehérje
73g
Szénhidrátok
31.4g
Zsír
189.3g
Víz
50.9g
Koleszterin
5g
Rost
5.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    189.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9887 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9568.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1899 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    5784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    757.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1609 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39548 micro
Összesen 2756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2168 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a gnocchit. Ez azt jelenti, hogy kellő mennyiségű vizet felforralunk, és beletesszük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor még egy-két percet várunk, és leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne ragadjanak össze.
  2. A spenótos szószt azzal kezdjük, hogy apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítunk, majd rádobjuk a spenótot. (Nekem mirelit volt itthon, az kicsi lassabban megy.)
  3. Amikor már puhul, belenyomjuk a fokhagymákat, meglocsoljuk egy kis fehérborral. Picit később mehetnek bele a fűszerek (só, bors, oregánó, kakukkfű). Legvégül belenyomjuk a tömős sajtot, a pici mustárt és hozzáadjuk a tejszínt. Felforr, és kész.
  4. Egy jénai tálba teszünk egy kis olívaolajat, megszórjuk zsemlemorzsával, és beletesszük a gnocchi felét, majd ráöntjük a spenótos szósz felét, és még szórunk zsemlemorzsát, majd rátesszük a másik felét is a gnocchinak, és arra a többi szószt. Persze a rétegezés részletkérdés. A lényeg, hogy a tetején legyen jó sok sajt.
  5. Mivel már minden megfőtt az előkészítés során, ezért elég annyi ideig sütni, hogy összeérjen az egész, és a tetején megpiruljon a sajt. Ez kb. 15-20 perc 200 fokon (alsó-felső) sütéssel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mostanában egyre többször látok előre elkészített gnocchit, amit biztos nem túl bonyolult dolog házilag megcsinálni, de mégis csak időigényes. Ezzel a kész verzióval gyorsan finom és laktató ételeket lehet készíteni. Ez a recept egy a sok közül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!