r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb vajas fehérspárgával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Sült csirkecomb vajas fehérspárgával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

555
Kalória
27g
Fehérje
25.7g
Szénhidrátok
40.1g
Zsír
352.9g
Víz
130.9g
Koleszterin
7.2g
Rost
7.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2170 micro
  • Lut-zea
    1131 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2275.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1058.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    3528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6510 micro
  • Lut-zea
    3392 micro
Összesen 1672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    338 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk (újabban azt olvasni egyre több helyen, hogy nem szabad a csirkehúst megmosni, de én továbbra is a mosás híve vagyok). Mindenhol beszórjuk a fűszerekkel, s meglocsoljuk az olajjal. Egy dobozban berakjuk a hűtőbe.
  2. Másnap a spárgák fás végét levágjuk, megpucoljuk. Sós-cukros vízben előfőzzük.
  3. Az újkrumplikat megkapirgáljuk, alaposan megmossuk, előfőzzük.
  4. Egy nagy serpenyőben vajon a spárgákat megsütjük, félretesszük. Majd a krumplikat is megsütjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel. Ezt is félretesszük.
  5. Most a csirkecombokat vesszük elő, mindkét oldalukra magas hőfokon egy kérget sütünk, majd öntünk rá egy fél pohár vizet, és előbb a bőrös oldalán, majd a másik oldalon pároljuk. Hozzátesszük a koktélparadicsomokat.
  6. Majd még 15 percig grillezzük a combokat, kiegészítve 2 db paradicsommal és 1 db csípős hegyes paprikával, a combokra pedig teszünk 1-1 tk vajat. Tálaláskor pedig még chili paprika is került rá. A spárgákra nyomunk majonézt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

A spárgával eredetileg más volt a szándékom, de kaptam akciósan szép nagy csirkecombokat, úgyhogy házasítottam a kettőt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!