r
Nosalty Logó

Spenótos-túrós tészta besamel mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
szépróza
Spenótos-túrós tészta besamel mártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A spenótos tésztához

A besamelmártáshoz

A tetejére

1064
Kalória
45.1g
Fehérje
93.2g
Szénhidrátok
53.6g
Zsír
150.1g
Víz
143.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
16g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A spenótos tésztához

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 1064 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A spenótos tésztához

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 3190 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A spenótos tésztához

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.4 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7337 micro
Összesen 1064 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7093.3 g
  • Cink
    271 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2656 mg
  • Vas
    215 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1649 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    450.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    885 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    998 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22012 micro
Összesen 3190 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A spenótos tésztához

  1. A spenótot kevés olajon kiolvasztjuk, fűszerezzük ízlés szerint. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk.
  2. A tűzről levett spenóthoz keverjük a túrót.
  3. Elkészítjük a besamelt: a vajon megpirítjuk a lisztet, majd apránként hozzáadjuk az előzőleg felforralt tejet.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal.
  5. A kagylótésztát megtöltjük a spenótos masszával, és a tálba fektetjük.
  6. Ha megtelt a tál, leöntjük a tésztát besamellel, óvatosan, hogy minél több szósz maradjon a tésztákban. A besamelnek teljesen el kell lepnie a tésztát.
  7. Tetejét sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ma valami spenótos tésztát akartam készíteni. Azért döntöttem az óriás kagyló mellett, mert itt csak olyan receptek vannak, amelyekben előfőzik a tésztát, holott ez szükségtelen - ahogy a lasagne-nál és a canellóninál is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!