Spenótos kétsajtos rakott padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
87g padlizsán21 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g spenót4 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
33 kcal
Összesen
215
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
520g padlizsán124 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
72 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
1293
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
39.6g padlizsán9 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g olívaolaj22 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
22.8g passzírozott paradicsom5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
11.4g spenót2 kcal
-
11.4g mozzarella34 kcal
-
3.8g parmezán sajt15 kcal
Összesen
98
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 988.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 166.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1184 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 2251 micro
Összesen
215
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 91.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5928.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 1593 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1168 mg
-
Nátrium 2840 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 998 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1049 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 583 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 455 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7105 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 41685 micro
-
Lut-zea 13503 micro
Összesen
1293
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 541 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3172 micro
-
Lut-zea 1028 micro
Összesen
98
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 nagy db padlizsán
-
só ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
-
1 tk oregánó
-
1 tk bazsalikom
-
1 ek vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
15 dkg spenót
-
15 dkg mozzarella
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A padlizsánt vékony, nagyjából félcentis karikákra szeleteljük, alaposan megsózzuk, majd félretesszük, hogy levet eresszen. Közben elkészítjük a többi réteget.
- Egy kis lábosban felhevítünk három evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a felaprított hagymát. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot, majd 5 perc alatt készre főzzük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított fokhagymát. Rádobjuk a lemosott-lecsepegtetett spenótot, sózzuk-borsozzuk, és egy-két perc alatt megpároljuk.
- A padlizsánszeletekről konyhai törlőkendővel leitatjuk a nedvességet. Serpenyőben egy kanál olajat hevítünk, és több adagban megpirítjuk a karikák mindkét oldalát úgy, hogy kényelmesen elférjenek a szeletek.
- Kivajazunk egy kisebb hőálló tálat, és elkezdjük a rétegezést. Alulra jön egy sor padlizsánszelet, ezekre egy-egy kanál paradicsomszósz és párolt spenót, majd egy-egy szelet mozzarella. Ezt megismételjük még kétszer, annyi különbséggel, hogy a második réteg sajt reszelt parmezán lesz, a tetejére pedig mozzarella és parmezán is kerül.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük, amíg a teteje jól meg nem pirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 23x15
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 964
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 77943
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 10.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Igazi olasz csoda ez a recept, ami egy többfogásos menü előételeként ugyanúgy megállja a helyét, mint önmagában főfogásként. Ráadásul hidegen és melegen egyaránt isteni, bár nem valószínű, hogy lenne ideje kihűlni.