r
Nosalty Logó

Spanyol madár darált húsból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Maria.
Spanyol madár darált húsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

Összesen 477 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

Összesen 1906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 477 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4324.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy összeálljon.
  2. 4 db húspogácsát formázunk belőle, és tovább már úgy dolgozunk vele, mint a hagyományos spanyol madárral.
  3. Megkenjük mustárral, ráhelyezzük a szalonnadarabot, virslit, tojást, hagymát és az uborkát.
  4. Föltekerjük, és nedves kézzel egy picit összenyomkodjuk, hogy összeálljon.
  5. A felaprított hagymát üvegesre pároljuk az olajon, belerakjuk a húsokat és megfuttatjuk a hagymás olajon (barnuljon meg, és húzódjon össze).
  6. Felöntjük vízzel, és megpároljuk. Amikor már megfőtt a hús, kiszedjük, és szűrőn átszűrjük a levet. Újra felforraljuk, és liszttel (lehet rizsliszt, szójaliszt is) besűrítjük.
  7. Visszarakjuk a húsokat, és átforraljuk. Köretnek rizst vagy knédlit kínálunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10826
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.

Ajánló

Amikor nem tudjuk, mit is készítsünk a darált húsból, akkor ezt el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én keményítővel sűrítettem, mert nem nagyon kedvelem a liszttel készült ételeket (főzelék, mártás, szószok, stb...) Úgyhogy amit lehet, pótolok a keményítővel. Gondolom, az így sűrített ételeket lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...