r
Nosalty Logó

Sonkával töltött táskák, avagy pirog másképp

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sonkával töltött táskák, avagy pirog másképp
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

1155
Kalória
30.4g
Fehérje
121.7g
Szénhidrátok
58.9g
Zsír
164.3g
Víz
273g
Koleszterin
4.7g
Rost
4.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 4612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    164.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7414.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    4798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    657 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1654 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 4612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    269 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez egy tálban hozzákeverjük a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a puha vajat, és a kezünkkel jól elmorzsoljuk. Ezután ráütjük a tojásokat, majd kanalanként a tejfölt, miközben az egészet egynemű tésztává dolgozzuk.
  2. Lefedve a hűtőszekrényben 45 percig pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A krémsajtot tálba tesszük, hozzákanalazzuk a tejfölt, és simára keverjük. A sonkát, az uborkát és a paradicsomot fél centis kockákra vágjuk, majd az összeset a tejfölös krémsajtba keverjük.
  3. A tésztát elővesszük a hűtőből, és félbevágjuk. Amíg az egyik féllel dolgozunk, addig a másik fél mehet vissza a hűtőbe. A nyújtódeszka mérete csak a fele tészta kinyújtásához elegendő, ezért kell két részben dolgozni vele. A tésztát a belisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és ezután egy nagyjából 12 cm átmérőjű tállal (nekem a müzlis tál pont megfelelő volt erre a célra) köröket szaggatunk belőle. A körök közepébe 1-1 ek tölteléket kanalazunk, majd félbehajtjuk őket. A széleit egy villa segítségével szépen lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a krémsajt.
  4. Egy tepsi aljára sütőpapírt fektetünk, és erre rakosgatjuk a kész táskákat. (Nem kell sok helyet hagyni közöttük, mert a sütés során nem fognak megnőni.)
  5. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  6. Amíg az első adag sül, addig elővesszük a másik fél tésztánkat. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és megtöltjük töltelékkel. Amikor az első adag megsült, tányérra szedjük, a tepsin kicseréljük a sütőpapírt, rátesszük a második adagot, megkenjük tojássárgájával, és megsütjük. Így összesen 20-22 db töltött táskát kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi 32x40x2

Eredetileg zöldséges táskákat szerettem volna sütni, de nem készen kapható mirelit leveles tésztából, hanem olyanból, amit saját magam készítek. Ilyen recepteket keresgélve találtam rá az orosz kedvencre, a pirog káposztával vagy darált hússal és gombával töltött változataira. Úgy gondoltam, hogy ezt a tésztát felhasználhatom én másfajta töltelékkel is.  Végül azért döntöttem a sajtkrémes-sonkás töltelék mellett, mert a család férfitagjai leszavazták a zöldséges változatot. Hát igen, a húsos dolgok jobban csúsznak...:)  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!