r
Nosalty Logó

Sokmagos-burgonyás rozskenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Sokmagos-burgonyás rozskenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A magok a tésztához

A tetejére

495
Kalória
16.5g
Fehérje
76.4g
Szénhidrátok
14.2g
Zsír
57.5g
Víz
4.3g
Koleszterin
9.7g
Rost
4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A magok a tésztához

A tetejére

Összesen 495 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A magok a tésztához

A tetejére

Összesen 2964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A magok a tésztához

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 495 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6188.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    733 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    2907 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    344.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejhez hozzákeverjük a mézet, és ezen felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A főtt burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az elkészült kovászhoz, majd az olajat, joghurtot, a magokat, végül a liszteket is hozzákeverjük, és rugalmas tésztává dagasztjuk. (Törekedjünk rá, hogy kicsit keményebb legyen a tészta, mert a krumpli úgyis lágyítan fog rajta). Kb. egy órát kelesztjük langyos helyen letakart edényben.
  3. Ha megkelt, deszkán kissé átgyúrjuk, és kivajazott sütőformába tesszük, még 20 percet kelesztjük.
  4. Tetejét megkenjük vízzel, rászórjuk a rozspelyhet és a tökmagot, bevagdaljuk tetszés szerint.
  5. Előmelegített sütöben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon finom, jó sötét kenyér lesz belőle, mert a hatmagtöretes rozsliszt egyébként is sötét, valamint, amint a neve is mutatja, hatféle gabona tört darabjai találhatók benne, ami csak még finomabbá és egészségesebbé teszi ezt a kenyeret.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!