Rozspehely
Leírás
A rozs egyike a gabonanövényeknek, közeli rokonságban áll a búzával és az árpával. A rozsnak magas az élelmi-rost tartalma, emellett E- és B1-vitamint, kalciumot, szénhidrátot, fehérjét, lizint, ásványi sókat és keményítőt tartalmaz. Fogyasztása javítja a bélműködést és csökkenti a koleszterinszintet. A rozspehely elkészítéséhez a rozsszemeket egy speciális eljárással pehellyé lapítják, illetve emészthetővé teszik. A rozspelyhet használhatjuk, sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, illetve müzlialapként is kitűnő. A rozspehely igen tápláló, diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz helyen.
100g Rozspehely
fehérjetartalom
9 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
77 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
9 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok