Rozspehely

Rozspehely

Leírás

A rozs egyike a gabonanövényeknek, közeli rokonságban áll a búzával és az árpával. A rozsnak magas az élelmi-rost tartalma, emellett E- és B1-vitamint, kalciumot, szénhidrátot, fehérjét, lizint, ásványi sókat és keményítőt tartalmaz. Fogyasztása javítja a bélműködést és csökkenti a koleszterinszintet. A rozspehely elkészítéséhez a rozsszemeket egy speciális eljárással pehellyé lapítják, illetve emészthetővé teszik. A rozspelyhet használhatjuk, sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, illetve müzlialapként is kitűnő. A rozspehely igen tápláló, diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

100g Rozspehely

fehérjetartalom

9 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

77 g

víztartalom

0 g

gramm rozspehely?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

9 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...