r
Nosalty Logó

Shrimp scampi ahogy sajt imádó készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sajtimádó
Shrimp scampi ahogy sajt imádó készíti
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta elkészítése

A garnéla elkészítése

1185
Kalória
53.2g
Fehérje
90.6g
Szénhidrátok
63.4g
Zsír
386.5g
Víz
364.2g
Koleszterin
4.2g
Rost
9.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta elkészítése

A garnéla elkészítése

Összesen 1185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta elkészítése

A garnéla elkészítése

Összesen 2369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta elkészítése

A garnéla elkészítése

Összesen 196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3154.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    386.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6308.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1932 mg
  • Nátrium
    3098 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    773 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 2369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A tésztát megfőzzük a szokásos módon (én angyalhaj spagettit vagy capellini tésztát használok, mert vékonyabb, és ettől könnyebb).
  2. Leszűrjük, majd egy kisebb darab vajat keverünk hozzá, hogy ne tapadjon össze.
  3. Félretesszük, amíg a 2. fázis elkészül.

A garnéla elkészítése

  1. Felhevítjük az olajat, rádobjuk a felaprított salottát és a fokhagymát. (Mivel a fokhagyma nagy barátom, ezért én sokat használok. Nagyobb darabokra aprítom, mert akkor intenzívebb az íze.)
  2. Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a rákot. Kicsit pirítjuk őket együtt.
  3. Beletesszük a fehérbort, majd hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon.
  4. Sózzuk, borsozzuk, csavarunk hozzá egy kis citromot, hozzáadjuk a tejszínt, 2-3 percig még hagyjuk, aztán kész is.
  5. Kitálaljuk a tésztát, rákanalazzuk a szószt és a garnélákat, megszórjuk friss petrezselyemmel, és... evésre felkészülni, vigyázz, kész, rajt.
  6. Én még reszelt parmezánt és citromot teszek rá, hogy megkoronázzam az élményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Amikor az USA-ban éltem, nagyon imádtam a shrimp scampi-t a Cheese Cake Factory-ban. Mivel itt Európában nincs ilyen étterem, így kénytelen voltam magam megkreálni a saját scampi-mat. Jelentem, jó lett :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

iCarly spagetti tacója

Akinek van gyermeke vagy unokája, aki nézi az iCarlyt a Nickelodeonon, annak biztosan ismerős lehet ez a furcsa taco. A sztori szerint Carly Shay egy Seattle-i lány, aki a bátyjával, Spencerrel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!