r
Nosalty Logó

Sárgarépás-gesztenyés fészektorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Sárgarépás-gesztenyés fészektorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:

Gesztenyés krém hozzávalói:

Összesen 587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:

Gesztenyés krém hozzávalói:

Összesen 4685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:

Gesztenyés krém hozzávalói:

Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1846 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    221.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2616 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.3 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14765 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 4685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    370 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:

Gesztenyés krém hozzávalói:

Elkészítés

Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:

  1. A sárgarépát pucoljuk meg, majd reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn.
  2. A tojássárgájához adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük habosra.
  3. Ezután adjuk hozzá a darált diót, a reszelt sárgarépát, a reszelt narancshéjat, majd szitáljuk hozzá az előzőleg a szódabikarbónával, és egy csipet sóval összekevert lisztet, és keverjük simára a masszát.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a masszához.
  5. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  8. Amikor a tészta kihűlt, a közepétől kiindulva vájjunk egy kb. 10 cm-es kört amely kb. 1,5-2 cm mély legyen (a kivájt tésztára nem lesz szükség, így nyugodtan megehetjük).

Gesztenyés krém hozzávalói:

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kakaót, majd keverjük simára.
  2. Ezután adjuk hozzá a gesztenyemasszát és szintén keverjük alaposan össze, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen a krém, és az ízek jól összeérjenek (mindenképpen tegyük be a hűtőbe hogy lehűljön, mert csak akkor tudunk vele könnyen dolgozni).
  3. Amikor a krém kellően lehűlt, vegyük elő a tésztát és kívül-belül kenjük meg vékonyan a gesztenyekrémmel.
  4. Ezután a maradék gesztenyés krémet kanalazzuk bele egy krumplinyomóba, majd nyomjuk rá a tésztára egy fészket kialakítva.
  5. A torta közepén kialakított fészekbe azután tegyük bele a tojáscukrot, majd tálalásig tegyük a tortát hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 94
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:

Gesztenyés krém hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 30 perces ételeinkhez epres sütemények társulnak

„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.