r
Nosalty Logó

Sajtos-tejszínes sült csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-tejszínes sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2779 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 555 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.6 g

Zsír

  • Összesen
    201.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4751.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2779 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a pácszószt. Lehetőleg a sütés előtt több órával, vagy akár fél nappal is. A 2 dl tejszínt, 0,5-1 dl tejet, fele adag tömlős sajtot, fele adag apróra reszelt trappistát, olajat, reszelt fokhagymát, fűszereket, szójaszószt csomómentesre keverjük. Tipp: érdemes egy picit elsózni, mivel a csirke úgyis sótlan.
  2. Az elkészült szószba beletesszük a megtisztított feldarabolt csirkét, beleforgatjuk, és hagyjuk benne pácolódni, a sütés kezdetéig.
  3. A húsokat kiszedjük a sajtos szószból, és egy kiolajozott tepsibe rakjuk, löttyintünk rá egy kis tejet, majd lealufóliázzuk és berakjuk a sütőbe kb. 35-45 percig, és lefóliázva megpároljuk.
  4. Miközben a csirke a sütőben van, addig a megmaradt sajtszószt, amiből kiszedtük a csirkét felrakjuk a tűzre, belerakjuk a maradék tömlős sajtot, 1,5-2 dl tejet, a maradék trappistát reszelve, aprított petrezselymet, 1 tk cukrot, és kis lángon sűrűre főzzük. Sózzuk ha szükséges.
  5. Ha letelt a 35-45 perc letépjük a csirkéről a fóliát, és a sütési hőfokot magasabbra tekerve pirosra sütjük, ha megvan kivesszük, ráöntjük a sajtszószt a pirosra sült csirkére úgy, hogy mindenhová jusson belőle, majd visszarakjuk és a szószt is rásütjük. Tipp: a sajtszósz felét akár a tetszőleges köret ízesítésére is használhatjuk. Ilyenkor semmiképp ne felejtsük el felfőzni!
  6. Tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22698
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Ajánló

Köret nélkül friss fehér kennyérrel fogyasztva is tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Mit főzzek ma?"- tettem fel a kérdést magamnak, már sokadjára. A már jól megszokott ízek mellett valami egészen másra vágytam. A csirkehús adott volt, csak elkészíteni kellett valahogy. Így született meg a következő recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek