r
Nosalty Logó

Sajtleves zöldspárgával fehérborral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Sajtleves zöldspárgával fehérborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4357.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2096 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2099 micro
Összesen 1348 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4357.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2096 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2099 micro
Összesen 1348 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgák végeit levágjuk, majd feldaraboljuk, sós, cukros vízben előfőzzük. A sajtot lereszeljük. A fokhagymákat aprítjuk.
  2. Egy lábasban kevés olajon megolvasztjuka vajat, benne a fokhagymát megdinszteljük, szórunk rá lisztet, összekeverjük, felöntjüka tejjel s a spárga főzővízével.Fűszerezzük. Beletesszüka spárgákat, néhány csúcs kivételével. Állandó keverés mellett hozzáadjuka sajtot. Amikor megolvadt, beleöntjüka bort.
  3. Tálaláskor rátesszüka spárgacsúcsokat. Fokhagymás, olívaolajsas bruschettával fogyasztjuk. Fehérbort iszunkhozzá.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1303
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A spárga nem csak a királyok eledele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...