r
Nosalty Logó

Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Baroness konyhája
Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    674 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2138 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6328 micro
Összesen 750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    1347 micro
  • K vitamin:
    964 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    4276 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12657 micro
Összesen 1499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a köretet készítjük el: a fekete rizst 3-szoros mennyiségű vízzel felöntjük és egy csipet só hozzáadásával időnként kevergetve 40 percig főzzük. Amikor rizottó állagú, kocsonyás a leve lezárjuk és 10 percig fedő alatt pároljuk.
  2. A mángoldleveleket felaprítjuk. Az olívaolajon a fokhagymagerezdeket megpirítjuk, rajta a mángoldot megpároljuk. Sózzuk, felöntjük a növényi tejjel és puhára főzzük. A végén botmixerrel krémesre pürésítjük.
  3. A lazacot felszeleteljük és vajon mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük. Fordítás közben sózzuk, a tetejükre tört rózsaborsot és apróra vágott mandulát szórunk. Tálaláskor citromlével frissítjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 215
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével
Baroness konyhája 89 recept

Az egészséges táplálkozás szem előtt tartása mellett játszottam kicsit a színekkel, ízekkel és textúrákkal. Fenséges lett. Randi vacsorára, hétvégi vagy bármilyen ünnepi ételnek tökéletes, kevés munkálatot igénylő látványos és ízletes fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Avokádós receptek

Az avokádó igazi szuperélelmiszer, és bár tudjuk, hogy nem a legfenntarthatóbb alapanyag, ha hozzájutunk, fenséges fogások készíthetők belőle, mutatjuk!

Nosalty

További cikkek