r
Nosalty Logó

Rántott csirkemell zabbundában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rántott csirkemell zabbundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3718 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 930 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    286.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3718 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét vékony szeletekre vágjuk, picit kiklopfoljuk.
  2. Két mélyebb tányért készítünk elő. Az egyikbe beleöntjük a zabpelyhet. A másikban felverjük a tojást a fűszerekkel.
  3. A hússzeleteket egyesével belemártjuk a tojásba.
  4. Utána beleforgatjuk a zabpehelybe. (Rányomkodjuk, és picit megrázzuk, hogy a felesleg leperegjen.)
  5. Forró olajban megsütjük. (Sütőben is süthető, de úgy szárazabb lesz a hús.)
  6. Ha kisült, leitatjuk róla az olajat egy papírszalvétával.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 97038
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Liszt helyett már csak zabot használok. Kipróbáltam a rántott csirkét is zabbal. Nagyon fincsi.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...