r
Nosalty Logó

Rácsos meggyes kelt pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rácsos meggyes kelt pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

615
Kalória
14.9g
Fehérje
116.3g
Szénhidrátok
10g
Zsír
174.2g
Víz
70.4g
Koleszterin
6g
Rost
32.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1402 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3164.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    1699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    696.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5609 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 2460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggyet beízesítjük, és állni hagyjuk.
  2. Langyos tejben, kis cukorral, egy csipet liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet, a cukorral, sóval, vajjal elmorzsoljuk, majd a felfutott élesztőt hozzáöntjük a maradék langyos tejjel együtt.
  4. Alaposan kidolgozzuk, ha már elválik az edény falától a tészta, és szép hólyagos, akkor 40 percig meleg helyen kelesztjük, s pihentetjük, letakarva.
  5. Ha megkelt a tészta, 2/3 részét kinyújtjuk, s egy sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsibe fektetjük.
  6. A lecsepegtetett beízesített meggyel megszórjuk.
  7. A tészta maradék 1/3 részét kinyújtjuk a 1/2 tepsi nagyságúra, majd rácsozó hengerrel végigmegyünk rajta, óvatosan széthúzgáljuk teljes tepsi méretűre, majd határozott, de óvatos mozdulattal rátesszük a meggyrétegre.
  8. Lekenjük tojássárgájával, s amíg melegszik a sütő (kb. 20 perc), pihentetjük.
  9. Végül megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ebből a 40 dkg lisztből aránylag vékony tésztát kapunk, aki szereti, ha kicsit vastagabb a tészta, az csinálja 50 dkg lisztből (+3 dl tej, 5 ek cukor,  5 dkg vaj, csipet só, 2,5 dkg élesztő). A rácsozás miatt nyúlik a tészta, azért kell csak fél tepsi nagyságúra nyújtani a felső tésztalapot, mert csak így lesz szép. Rácsozó hengert háztartási és konyhafelszerelési boltban vettem. (Ez egy cseh termék.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!