r
Nosalty Logó

Provance-i levendulás sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Provance-i levendulás sütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

778
Kalória
12.6g
Fehérje
98.6g
Szénhidrátok
38.4g
Zsír
56.8g
Víz
165.9g
Koleszterin
2.8g
Rost
60.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban elegyítsük a durvára őrölt mandulát és a cukrot, majd a szobahőmérsékletű vajjal együtt keverjük habosra.
  2. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a reszelt citromhéjat és a levendulavirágot is.
  3. Ezután jöhet bele a tejföl, majd az előzőleg sóval, szódabikarbónával elkevert liszt is.
  4. Ha szükséges, lágyítsuk a tésztát egy kis tejjel.
  5. Sütőformát (őzgerincet, koszorú- vagy kuglófformát) béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen terítsük szét benne a masszát.
  6. Előmelegített sütőben süssük kb. 60-80 percen át (sütő függvénye).
  7. Sülés közben figyeljük a süteményt. Ha nagyon barnul a teteje, fedjük le alufóliával, s így süssük egészen addig, amíg a közepébe szúrt hústűre már nem ragad rá.
  8. Kicsit hagyjuk a formában hűlni, majd borítsuk rácsra, húzzuk le róla a papírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Cukor-, vagy csokimázzal díszíthetjük, s még egy kis levendulavirágot is szórhatunk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszerű kevert tésztás sütemény, még robotgép sem kell hozzá. Különlegességét a levendulavirág adja meg, ízben és illatban egyaránt. Maga az alaptészta is nagyon kellemes állagú, sokáig finom, puha marad, így aki nem szeretne bele levendulát tenni, az is nyugodtan próbálja ki, persze a neve akkor más lesz.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kinder bueno szelet mennyeien

A Kinder Bueno szeletért sokan rajonganak, ami nem csoda, hiszen egyik rétege finomabb, mint a másik. A mogyoróval, mogyorókrémmel és főzött krémmel készített édesség ezen verziója is ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!