r
Nosalty Logó

Pizzatészta, paradicsomszósz

4,0

3 ÉRTÉKELÉS117 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Pizzatészta, paradicsomszósz
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

381
Kalória
9.7g
Fehérje
67.5g
Szénhidrátok
7.7g
Zsír
123.6g
Víz
-
Koleszterin
3.8g
Rost
2.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 2287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5572.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    4331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    741.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1060 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 2287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    865 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A munkafelületre öntve, a lisztben elkeverjük a sót, majd a közepén kezünkkel egy kis mélyedést (fészket) készítünk. A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjük és pár percre félretesszük. Az élesztős vizet beleöntjük a fészekbe és villával körkörös mozdulatokkal a széléről óvatosan elkezdjük a vízhez keverni a lisztet, ügyelve, hogy a víz ki ne folyjon. Amikor már a liszt nagyjából felvette a vizet, hozzáadjuk az olajat is. Mikor nehézkes a villával keverés, kezünkre váltunk, bucit formálunk belőle és gyúrni kezdjük a tésztát. Addig gyúrjuk, míg egyenletesen sima, puha tésztát nem kapunk. Tetejét belisztezzük, letakarjuk, és min. 60 percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük a lehető legmagasabb hőmérsékletre
  2. Ez a tésztamennyiség három közepes méretű pizzához elegendő, következésképpen a pihentetés után a tésztabucit három egyenlő részre osztjuk. (Amennyiben nem szeretnénk ennyi pizzát készíteni, tiszta nejlonzacskóba téve lefagyaszthatunk belőle.) A munkafelületet lisztezzük, és olyan vékonyra nyújtjuk a pizzát (közben ügyelnünk arra, hogy azért nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk), amennyire csak tudjuk.
  3. A paradicsomszószhoz a vékonyra szeletelt fokhagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáöntjük a paradicsomot, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük, és 20 percig főzzük. A paradicsomdarabok elvileg a végéra szétfőnek, ha mégsem teljesen pürés a szósz, villával szétnyomkodjuk a paradicsomdarabokat.
  4. Nincs más hátra, mint a kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük a szósszal, rátesszük a kívánt feltétet, és mehet is a sütőbe 8-12 percre (sütő típusától, legmagasabb hőmérséklettől függően; nálam 11 perc alatt készült el).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 11 perc

A sokak fejében lakozó tévhit ellenére úgy gondolom, hogy a pizzatészta készítése egyáltalán nem egy ördöngős dolog. Sőt kifejezetten egyszerű, ráadásul pikk-pakk megvan. A paradicsomszósz főzése sem egy nagy durranás. A feltétet pedig kedvünk szerint variálhatjuk, így megunni sem nagyon lehet. Akkor miért ne készítenénk el pizzánkat otthon saját magunk, ahelyett, hogy megint a pizzafutár számát keresgéljük lázasan?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Klasszikus Tafelspitz? – 5 étterem, ahol kiváló, nosztalgikus tányérhúst ehetünk

Számomra tulajdonképpen érthetetlen, miért nincs minden étteremben étlapon a Tafelspitz, ahol van marhából készült húsleves - az mindenesetre örömteli hír, hogy egyre több helyen bukkan fel sokak kedvence, a tányérhús. A lassan főtt marhahús, zöldségekkel, almás tormamártással vagy másféle szószokkal a Monarchia gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, mi pedig most öt olyan helyet mutatunk, ahol különlegesen jól csinálják.

Top Receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!