Pizzatekercsek Grétitől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
100g pizzatészta230 kcal
Töltelékhez
-
21g sonka29 kcal
-
21g kolbász94 kcal
-
21g gomba4 kcal
-
33g padlizsán8 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
Szószhoz
-
25g paradicsom5 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Kenéshez
-
5g tojás6 kcal
Összesen
572
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
1200g pizzatészta2760 kcal
Töltelékhez
-
250g sonka345 kcal
-
250g kolbász1130 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
300g mozzarella897 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Szószhoz
-
300g paradicsom54 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
6854
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
31.5g pizzatészta72 kcal
Töltelékhez
-
6.6g sonka9 kcal
-
6.6g kolbász30 kcal
-
6.6g gomba1 kcal
-
10.5g padlizsán2 kcal
-
7.9g mozzarella24 kcal
-
7.9g sajt28 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Szószhoz
-
7.9g paradicsom1 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
7.9g paradicsomlé1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Kenéshez
-
1.4g tojás2 kcal
Összesen
180
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2087.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 1521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 133.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2903 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
572
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 384.5 g
Zsír
-
Összesen 360.8 g
-
Telített zsírsav 177 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25054.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 3629 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 2711 mg
-
Nátrium 18252 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 664.2 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 1602.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1758 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 1538 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 2470 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 34830 micro
-
Lut-zea 935 micro
Összesen
6854
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 658.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 915 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
180
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Tésztához
Töltelékhez
-
25 dkg gomba
-
1 db padlizsán
-
30 dkg mozzarella
-
2 ek olívaolaj
Szószhoz
-
3 közepes db paradicsom
-
2 ek olívaolaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 dl paradicsomlé
-
2 teáskanál oregánó
-
2 teáskanál bazsalikom
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
Tésztához
- Először a szószt készítjük el: a paradicsomokat forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízbe tesszük, hogy héjuktól könnyedén megszabadíthassuk őket.
- Közben apróra vágjuk a hagymát, és olívaolajon üvegesre pároljuk.
- Ekkor jöhet hozzá az összevágott paradicsom és a fűszerek, pár perc után pedig a paradicsomlé (mindezt készíthetjük hámozott paradicsomkonzervből is), amivel összefőzzük, és besűrűsítjük az egészet, ha kell, turmixoljuk össze.
- A sonkát, kolbászt, gombát és a padlizsánt szeleteljük, kockázzuk.
- A padlizsánt és a gombát felhasználás előtt egyenként olívaolajon pár percig pirítjuk.
- Sütőpapírra kiterítjük a tésztalapokat, megkenjük őket az alapszósszal.
- Az egyikbe sonkát és gombát szórunk, a másikat kolbászdarabkákkal hintjük meg, a harmadikra pedig eloszlatjuk a padlizsándarabkákat.
- Nagyüzemi sajtszórás, mozzarella morzsolás, majd tekercselés következik.
- A tészta végét és tetejét egy felvert tojással megkenjük, és sütőpapíron mehetnek a tekercsek a sütőbe. Ez a három rúd elfér egy nagyalakú tepsiben.
- Kétszáz fokon kb. 20perc alatt elkészül a finomság, de ne essünk neki azonnal késsel, várjuk meg, ameddig kicsit kihűl, és akkor szeleteljük.
- Friss olajos-ecetes salátával vagy caprese-vel nagyon passzol.
- Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 42x40x5
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 850
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 43257
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.
Ajánló
Bármilyen más hozzávalóval elkészíthető. Friss zöldségek, még paradicsom is kerülhet a pizzatekercsbe, de minden esetben csöpögtessük le, vagy süssük elő őket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Gyerekzsúrban ettem először pizzatekercset. Lenyűgözött a látvány, aztán az ízek, szóval abbahagyhatatlan evés kezdődött, nem tudtam betelni vele.