r
Nosalty Logó

Pizzatekercsek Grétitől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Pizzatekercsek Grétitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

Összesen 572 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

Összesen 6854 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

Összesen 180 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    1521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2903 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 572 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    384.5 g

Zsír

  • Összesen
    360.8 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25054.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    3629 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2711 mg
  • Nátrium
    18252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1602.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1538 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    34830 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 6854 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    915 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 180 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Először a szószt készítjük el: a paradicsomokat forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízbe tesszük, hogy héjuktól könnyedén megszabadíthassuk őket.
  2. Közben apróra vágjuk a hagymát, és olívaolajon üvegesre pároljuk.
  3. Ekkor jöhet hozzá az összevágott paradicsom és a fűszerek, pár perc után pedig a paradicsomlé (mindezt készíthetjük hámozott paradicsomkonzervből is), amivel összefőzzük, és besűrűsítjük az egészet, ha kell, turmixoljuk össze.
  4. A sonkát, kolbászt, gombát és a padlizsánt szeleteljük, kockázzuk.
  5. A padlizsánt és a gombát felhasználás előtt egyenként olívaolajon pár percig pirítjuk.
  6. Sütőpapírra kiterítjük a tésztalapokat, megkenjük őket az alapszósszal.
  7. Az egyikbe sonkát és gombát szórunk, a másikat kolbászdarabkákkal hintjük meg, a harmadikra pedig eloszlatjuk a padlizsándarabkákat.
  8. Nagyüzemi sajtszórás, mozzarella morzsolás, majd tekercselés következik.
  9. A tészta végét és tetejét egy felvert tojással megkenjük, és sütőpapíron mehetnek a tekercsek a sütőbe. Ez a három rúd elfér egy nagyalakú tepsiben.
  10. Kétszáz fokon kb. 20perc alatt elkészül a finomság, de ne essünk neki azonnal késsel, várjuk meg, ameddig kicsit kihűl, és akkor szeleteljük.
  11. Friss olajos-ecetes salátával vagy caprese-vel nagyon passzol.
  12. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 42x40x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 850
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 43257
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.

Ajánló

Bármilyen más hozzávalóval elkészíthető. Friss zöldségek, még paradicsom is kerülhet a pizzatekercsbe, de minden esetben csöpögtessük le, vagy süssük elő őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekzsúrban ettem először pizzatekercset. Lenyűgözött a látvány, aztán az ízek, szóval abbahagyhatatlan evés kezdődött, nem tudtam betelni vele.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...