r
Nosalty Logó

Párolt zöldborsó francia módra

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Párolt zöldborsó francia módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

233
Kalória
9.5g
Fehérje
26.1g
Szénhidrátok
10.9g
Zsír
203.9g
Víz
26.9g
Koleszterin
9.8g
Rost
10.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4776 micro
Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4148.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    2777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    815.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    8763 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19103 micro
Összesen 931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd a feleket ujjnyi vastagra szeleteljük. Kevés vajon üvegesre pároljuk, majd sóval és cukorral ízesítjük. Hozzáöntünk 1,25 dl vizet, és rádobunk 8-10 szál feldarabolt petrezselyemzöldet (kb. 2 cm-esre darabolva).
  2. Lefedjük, és 10 percig pároljuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt újabb 10 percig pároljuk. Ezalatt a borsó megpuhul, és a vizet is szépen elszívja. Közben a salátát vágjuk széles csíkokra, majd amikor már puha a borsó, adjuk hozzá az ételhez.
  4. A vége felé figyeljünk, és néha keverjük át, nehogy leégjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Zöldborsós köretet akartam készíteni, de nem a megszokott formákban, mint pl. a mexikói köret vagy a rizi-bizi, stb. Így találtam rá erre a receptre, amit azonnal ki is próbáltam, és szerintem nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!