Paleós csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 36% Zsír
A tésztához
-
25g mandula148 kcal
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
15g xilit36 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
Összesen
640
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 36% Zsír
A tésztához
-
250g mandula1475 kcal
-
400g étcsokoládé2184 kcal
-
150g xilit360 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
Összesen
6410
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 36% Zsír
A tésztához
-
16.6g mandula98 kcal
-
26.6g étcsokoládé145 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
13.3g vaj95 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
1.3g vaj10 kcal
-
13.3g kókusztej26 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.3g xilit8 kcal
Összesen
426
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
640
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.2 g
Zsír
-
Összesen 497.3 g
-
Telített zsírsav 240 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 183 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5820.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1024 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 1424 mg
-
Foszfor 2728 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.3 g
-
Cukor 204 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 344.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1823 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 69 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 1786 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1104 micro
Összesen
6410
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
426
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg xilit
-
4 db tojás
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez
-
2 dl kókusztej
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát.
- A csoki felét 20 dkg vajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.
- A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert mandulalisztet, majd az olvasztott csokit. A tésztát a tortaformába öntjük és megsütjük, majd félrerakjuk pihenni. A sütőt nem kapcsoljuk ki.
- Amikor a torta kihűlt, a felpúposodott tetejét késsel egyenesre vágjuk. A levágott részt apróra vágjuk, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
- Közben elkészítjük a krémet: 2 dkg vajat, a kókusztejet, 1 ek kakaót és 5 dkg porcukrot homogén krémmé elkeverünk, és a hűtőbe tesszük kicsit dermedni.
- A tortát kétfelé vágjuk, a közepét megkenjük csokikrémmel, majd vékonyan bevonjuk a tetejét és az oldalát is. A sütőből kivett morzsát összemorzsoljuk, kakaóporral meghintjük, és bevonjuk vele a torta minden oldalát.
- Megolvasztjuk a csoki másik felét, majd eloszlatjuk egy sütőpapíron, beborítjuk egy másik sütőpapírral, ellapítjuk, feltekerjük, és így a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, egyszerűen kitekerjük, így a csoki szép szilánkokra törik, és mehet is a torta tetejére. Legvégül pedig megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 23043
- Feltöltés dátuma: 2012. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept a TV Paprika magazin 2011 decemberi számából származik, csak a hozzávalókat egy kicsit módosítottam. A karácsonyi asztal fő desszertje volt és mindenki dícsérte. Azt is megkaptam, hogy "Na mégsem vagy hülye a főzéshez!" Hát mondtamén, csak még a rutin hiányzik ;) Maga a süti nagyon tömény csokis, mint mondjuk egy Brownie (a tésztáját akár ahhoz is fel lehet használni), ezért nem a klasszikus tortaszelet méretében kell gondolkodni egy főnyi adagnál.