Nutella torta vaníliás tejkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt140 kcal
-
10 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
13g dió87 kcal
-
17g mazsola50 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
58g joghurt36 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
2g vaj17 kcal
A nutellás krémhez
A vaníliás tejkrémhez
-
50g tej28 kcal
-
24 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
3g mandula20 kcal
Összesen
842
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
230g finomliszt837 kcal
-
57 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
80g dió523 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
350g joghurt214 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
14g vaj100 kcal
A nutellás krémhez
A vaníliás tejkrémhez
-
300g tej168 kcal
-
143 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
20g mandula118 kcal
Összesen
5043
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
4g dió26 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
17.5g joghurt11 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
A nutellás krémhez
-
15g tej8 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
6g nutella32 kcal
A vaníliás tejkrémhez
-
15g tej8 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
1g mandula6 kcal
Összesen
251
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.9 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
842
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.5 g
Zsír
-
Összesen 233.3 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 436 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6126.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1847 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 526 mg
-
Foszfor 2019 mg
-
Nátrium 1562 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 659.2 g
-
Cukor 364 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 439.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
5043
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
23 dkg finomliszt
-
2.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 tk sütőpor
-
8 dkg dió
-
10 dkg mazsola
-
2 db tojás
-
14 dkg cukor
-
350 g joghurt
-
1 dl napraforgó olaj
A nutellás krémhez
-
3 dl tej
-
2.5 evőkanál étkezési keményítő
-
2 csapott ek cukor
-
4 ek nutella
A vaníliás tejkrémhez
-
3 dl tej
-
2.5 evőkanál étkezési keményítő
-
3 ek cukor
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
A díszítéshez
-
2 dkg mandula
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával jól elkeverjük, a mazsolát és az apróra vágott diót is beleforgatjuk, majd ezt a lisztes keveréket egy konyhai mérleg segítségével megfelezzük.
- 1 db tojást 7 dkg cukorral kicsit kikeverünk, fél deci olajat és 1 pohár joghurtot öntünk hozzá, összekeverjük, majd beleöntjük a már megfelezett lisztes keverék egyik adagját. Jól összedolgozzuk.
- A kis kapcsos tortaformát kivajazzuk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
- A másik adag tésztával ugyanígy járunk el.
- Ha a tortácskák kihűltek, megfelezzük őket (a 2. adag tészta akár egyben is maradhat, mint nálam; így 3 tortalap lesz).
- A Nutellás krémhez a 3 dl tejet a keményítővel és a cukorral kis lángon sűrű krémmé főzzük, majd belekeverjük a Nutellát. Hűlés közben többször is megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
- A másik krémhez szintén besűrítjük a cukros tejet, de előzőleg beletesszük a vaníliarúd kikapart magját és a vaníliaaromát. Hűlni hagyjuk.
- Ha a krémek kihűltek, (3 tortalap esetén) az egyik tortalapot először a Nutellás krémmel kenjük meg (a torta oldalának és tetejének kenéséhez kb. 3 kanálnyit félreteszünk), majd rátesszük a tészta másik felét, ezután a vaníliás krém következik, amit a 3. tortalappal beborítunk.
- A kimaradt Nutellás krémmel vékonyan bekenjük a tortát, majd pirított mandulával megszórjuk a tetejét. 1 órán át hűvös helyen dermedni hagyjuk.
- (A tortaforma magassági méretében nem vagyok biztos.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 16,7x10
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 415
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 86857
- Feltöltés dátuma: 2011. február 06.
Ajánló
Igen, igen, csak ajánlani tudom. :-)))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
AzEszter blogján indult egy Nutella-játék; én ezzel a tortával neveztem be. Az alaptészta megegyezik a Sport muffinoméval, csak ebben nincs Sport szelet.