r
Nosalty Logó

Nutella torta vaníliás tejkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nutella torta vaníliás tejkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A nutellás krémhez

A vaníliás tejkrémhez

A díszítéshez

Összesen 842 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A nutellás krémhez

A vaníliás tejkrémhez

A díszítéshez

Összesen 5043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A nutellás krémhez

A vaníliás tejkrémhez

A díszítéshez

Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 842 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6126.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1847 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    1562 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.2 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 5043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A nutellás krémhez

A vaníliás tejkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával jól elkeverjük, a mazsolát és az apróra vágott diót is beleforgatjuk, majd ezt a lisztes keveréket egy konyhai mérleg segítségével megfelezzük.
  2. 1 db tojást 7 dkg cukorral kicsit kikeverünk, fél deci olajat és 1 pohár joghurtot öntünk hozzá, összekeverjük, majd beleöntjük a már megfelezett lisztes keverék egyik adagját. Jól összedolgozzuk.
  3. A kis kapcsos tortaformát kivajazzuk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
  4. A másik adag tésztával ugyanígy járunk el.
  5. Ha a tortácskák kihűltek, megfelezzük őket (a 2. adag tészta akár egyben is maradhat, mint nálam; így 3 tortalap lesz).
  6. A Nutellás krémhez a 3 dl tejet a keményítővel és a cukorral kis lángon sűrű krémmé főzzük, majd belekeverjük a Nutellát. Hűlés közben többször is megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  7. A másik krémhez szintén besűrítjük a cukros tejet, de előzőleg beletesszük a vaníliarúd kikapart magját és a vaníliaaromát. Hűlni hagyjuk.
  8. Ha a krémek kihűltek, (3 tortalap esetén) az egyik tortalapot először a Nutellás krémmel kenjük meg (a torta oldalának és tetejének kenéséhez kb. 3 kanálnyit félreteszünk), majd rátesszük a tészta másik felét, ezután a vaníliás krém következik, amit a 3. tortalappal beborítunk.
  9. A kimaradt Nutellás krémmel vékonyan bekenjük a tortát, majd pirított mandulával megszórjuk a tetejét. 1 órán át hűvös helyen dermedni hagyjuk.
  10. (A tortaforma magassági méretében nem vagyok biztos.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16,7x10
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 415
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 86857
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 06.

Ajánló

Igen, igen, csak ajánlani tudom. :-)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

AzEszter blogján indult egy Nutella-játék; én ezzel a tortával neveztem be. Az alaptészta megegyezik a Sport muffinoméval, csak ebben nincs Sport szelet.

Hozzávalók

A tésztához

A nutellás krémhez

A vaníliás tejkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...