r
Nosalty Logó

Nápolyi pizza- Pizza 19.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
Nápolyi pizza- Pizza 19.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

1268
Kalória
47.7g
Fehérje
106.9g
Szénhidrátok
71.8g
Zsír
270.2g
Víz
88.9g
Koleszterin
5.6g
Rost
4.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 1268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 5066 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4369.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    3017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    190.6 g

Zsír

  • Összesen
    287.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17476.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    2582 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    12066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1081 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1602 micro
Összesen 5066 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    494 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A pizzatésztához a langyos vízbe tegyük bele a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk addig, amíg a tészta fényes, és sima felületűvé válik. (Ha van erre alkalmas dagasztógépünk, nyugodtan használhatjuk.) Ha kész (kb. 15-20 perc), formázzunk a tésztából 250 g-os gombócokat, majd konyharuhával letakarva tegyük félre pihenni kb. 30-40 percre.
  2. Addig készítsük el a paradicsomszószt: tegyük a hámozott paradicsomot egy keverőtálba a levével együtt, adjuk hozzá az olajat, fokhagymát, bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan turmixoljuk le, amíg folyékony állagúvá válik.
  3. A feltétet (kolbászt) szeleteljük vékonyra (szeletelőgép hiányában célszerű szeletelve megvásárolni), a mozzarellát reszeljük le.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett sima felületen (rétesliszt a legmefelelőbb erre a célra) nyújtsuk ki vékonyra. Gyakorlottabbak tenyérrel, a kevésbé rutinosak használjanak sodrófát. A tészta akkor lesz megfelelő vékonyságú, ha ebből a súlyú gombócból kb. 32 cm átmérőjű "korongot" nyújtottunk.
  5. Ezek után kenjük meg a felületét a paradicsommal, szórjuk rá a mozzarellát, majd tegyük tetejére a feltéteket és süssük a sütő legmagasabb fokozatán pirosra.
  6. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 310 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy nagyon egyszerű, klasszikus recept. Még az otthoni sütőben is élvezhetőbb pizzát készíthetünk, mint amilyenekkel sok helyütt találkozni lehet. Ha tehetjük, inkább készítsük el pizzánkat magunk, ott nincs tévedés, és legalább tudjuk, mi van rajta, mit eszünk meg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!