Mintás banános piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
mintázó massza
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
3g vaj18 kcal
piskótatészta
-
23g tojás29 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
6 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
Összesen
164
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
mintázó massza
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
30g vaj215 kcal
piskótatészta
-
275g tojás346 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
68 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
Összesen
1956
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
mintázó massza
-
3.3g tojásfehérje2 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
piskótatészta
-
23g tojás29 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
2.5g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
Összesen
164
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.5 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
164
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.2 g
Zsír
-
Összesen 72.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 973 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3978.2 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1385 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.4 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 613.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 614 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 758 mg
-
Retinol - A vitamin: 605 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1286 micro
Összesen
1956
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.6 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
mintázó massza
-
3 dkg porcukor
-
4 dkg finomliszt
piskótatészta
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek porcukor
-
2 teáskanál sütőpor
krém
Elkészítés
mintázó massza
- Először a mintás piskótát készítjük el, érdemes egy nappal is előre dolgozni (csak azután letakarni a piskótát, hogy ne száradjon ki!). Mintázó massza: A tojásfehérjét a porcukorral egy kézi robotgép segítségével habosra keverjük.
- Hozzádolgozzuk a lisztet, végül pedig az olvasztott vajat.
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a díszítősablont ráhelyezzük. Spatulával átkenjük rajta a mintázó masszát, majd óvatosan leemeljük a sablont. Ezt megismételjük többször, attól függően, hogy milyen sablonnal dolgozunk, én csíksablonokat használtam hozzá.
- A tepsit hűtőbe helyezzük, míg készül a piskótatészta.
piskótatészta
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz a kakaópor, liszt és sütőpor elegyét. A piskótánál a legfontosabb, hogy míg a többi hozzávalóval összekeverjük, végig egy irányban keverjük a tojásfehérje habot, különben összetörik.
- A piskótatésztát szűk 1 cm vastagon elterítjük a mintázott sütőpapíron, és 175°C-ra melegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A piskótáról még MELEGEN lehúzzuk a sütőpapírt (előtte természetesen megfordítjuk), előbújik a mintás piskótalapunk.
- Még melegen feltekerjük lazán a piskótatésztát.
krém
- A túrót 2 ek joghurttal, a cukorral, mézzel és a vanília kikapart magjaival összekeverjük.
- A lapzselatint vízbe áztatjuk.
- 2 ek joghurtot felforralunk, a beáztatott és kinyomott lapzselatint feloldjuk benne, majd a masszához keverjük.
- A masszát kis időre hűtőbe tesszük, amikor már dermed, akkor a piskótalapunkat kitekerjük, megkenjük a töltelékkel. A végébe a 2 db banánt behelyezzük, és feltekerjük.
- Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Az asztalon egyben tálaljuk, szépen szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 19613
- Feltöltés dátuma: 2014. április 27.
Ajánló
Idénygyümölccsel is készíthető, én eperrel, őszibarackkal és meggyel is el tudom képzelni. Ekkor a gyümölcsöket vágjuk a töltelékbe, mert nehezebben lesz tekerhető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Itt a NoSalty-n találtam ezt a receptet, és kicsit módosítottam a piskóta összetevőin, illetve a töltelék összetevőin. Mintásra készítettem a piskótát, maminti art sablon segítségével. Egyszerű és finom, nem gejl édesség.