r
Nosalty Logó

Mintás banános piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mintás banános piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

mintázó massza

piskótatészta

krém

Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

mintázó massza

piskótatészta

krém

Összesen 1956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

mintázó massza

piskótatészta

krém

Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3978.2 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 1956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

mintázó massza

piskótatészta

krém

Elkészítés

mintázó massza

  1. Először a mintás piskótát készítjük el, érdemes egy nappal is előre dolgozni (csak azután letakarni a piskótát, hogy ne száradjon ki!). Mintázó massza: A tojásfehérjét a porcukorral egy kézi robotgép segítségével habosra keverjük.
  2. Hozzádolgozzuk a lisztet, végül pedig az olvasztott vajat.
  3. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a díszítősablont ráhelyezzük. Spatulával átkenjük rajta a mintázó masszát, majd óvatosan leemeljük a sablont. Ezt megismételjük többször, attól függően, hogy milyen sablonnal dolgozunk, én csíksablonokat használtam hozzá.
  4. A tepsit hűtőbe helyezzük, míg készül a piskótatészta.

piskótatészta

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz a kakaópor, liszt és sütőpor elegyét. A piskótánál a legfontosabb, hogy míg a többi hozzávalóval összekeverjük, végig egy irányban keverjük a tojásfehérje habot, különben összetörik.
  2. A piskótatésztát szűk 1 cm vastagon elterítjük a mintázott sütőpapíron, és 175°C-ra melegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A piskótáról még MELEGEN lehúzzuk a sütőpapírt (előtte természetesen megfordítjuk), előbújik a mintás piskótalapunk.
  3. Még melegen feltekerjük lazán a piskótatésztát.

krém

  1. A túrót 2 ek joghurttal, a cukorral, mézzel és a vanília kikapart magjaival összekeverjük.
  2. A lapzselatint vízbe áztatjuk.
  3. 2 ek joghurtot felforralunk, a beáztatott és kinyomott lapzselatint feloldjuk benne, majd a masszához keverjük.
  4. A masszát kis időre hűtőbe tesszük, amikor már dermed, akkor a piskótalapunkat kitekerjük, megkenjük a töltelékkel. A végébe a 2 db banánt behelyezzük, és feltekerjük.
  5. Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Az asztalon egyben tálaljuk, szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19613
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 27.

Ajánló

Idénygyümölccsel is készíthető, én eperrel, őszibarackkal és meggyel is el tudom képzelni. Ekkor a gyümölcsöket vágjuk a töltelékbe, mert nehezebben lesz tekerhető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a NoSalty-n találtam ezt a receptet, és kicsit módosítottam a piskóta összetevőin, illetve a töltelék összetevőin. Mintásra készítettem a piskótát, maminti art sablon segítségével. Egyszerű és finom, nem gejl édesség.

Hozzávalók

mintázó massza

piskótatészta

krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...