r
Nosalty Logó

Mediterrán sültpaprika saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Mediterrán sültpaprika saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    604 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    7658 micro
  • β-crypt
    2311 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1481 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1208 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    15316 micro
  • β-crypt
    4621 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 655 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    377 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat jól megmossuk, majd leszárítjuk.
  2. Egy tepsit -akkorát, amibe a paprikák kényelmesen beleférnek - kibélelünk alufóliával.
  3. A paprikákat a sütőbe tesszük, és addig grillezzük, amíg a héjuk meg nem feketedik. Akkor átfordítjuk, hogy lehetőleg minden oldalon kapjanak egy kis fekete színt.
  4. Ha összeestek, ráncosak és több helyen megfeketedtek, kivesszük a sütőből, és alufóliával jól betakarjuk.
  5. 1 órán keresztül letakarva hagyjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
  6. Ha kihűlt, kitakarjuk, kivesszük a tepsiből. Az alufóliát, amire a paprikalé kifolyt, óvatosan kiemeljük, és egy tálba csurgatjuk az egészet.
  7. A paprikákat kicsumázzuk, és meghámozzuk. Óvatosan, a tál fölött csináljuk ezt a műveletet, mert a belseje is tele van az isteni paprikalével. Ha ügyesek voltunk, akkor szinte egyben kijön a csumája, és a héja is azonnal lejön.
  8. A megpucolt paprikát vágjuk vékony csíkokra, és tegyük a paprikaleves edénybe.
  9. A fokhagymát préseljük/ vékonyan szeleteljük mellé.
  10. A mustárt keverjük ki a balzsamecettel, sózzuk, borsozuk, majd állandó kevergetés mellett öntsük hozzá az olívaolajat.
  11. Öntsük a paprikaslátára, végül pedig szórjuk rá az apróra vagdosott friss bazsalikomot.
  12. Keverjük jól össze, és letakarva dugjuk 24 órára hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 51291
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Ajánló

Friss kenyér meglocsolva egy pici olívaolajjal, vékony szelet prosciutto, egy kis mozarella meggrillezve, mellé a saláta és egy pohár száraz fehérbor...tökéletes nyáresti vacsora!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokatestvérem Nizzában tanulta ezt a receptet, úgyhogy nem tudom, olasznak vagy franciának minősül-e...de ezen majd máskor gondolkozom...amíg paprika, bazsalikom és fokhagyma van benne, addig meg mindegy is..:) Nyáron csak úgy magában is isteni ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...