r
Nosalty Logó

Mákpiskóta a múlt századból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Ildiko1976
Mákpiskóta a múlt századból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 541 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6728.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    3040 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor 2/3-ával habosra keverjük.
  2. A fehérjét a maradék cukorral és egy pici sóval kemény habbá verjük.
  3. A felhabosított tojássárgájához 3-4 részletben hozzáadjuka mákot, majd – szintén több részletben – a tojáshabot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x34x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22159
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákpiskóta a múlt századból
Ildiko1976 11 recept

Egy múlt századi receptkönyvben, a Csemegék könyvében találtam ezt a receptet. Nagyon könnyű, finom, gluténmentes sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...