Lecsó télire
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kozák Brigitta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g paprika164 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
254
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g paprika656 kcal
-
2000g paradicsom360 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
1016
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
66.5g paprika11 kcal
-
33.3g paradicsom6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
17
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1677.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1242.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 728 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 677 micro
-
β-karotin 3951 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 3411 micro
Összesen
254
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6710.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 531 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 548 mg
-
Foszfor 1136 mg
-
Nátrium 4462 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 80 mg
VÍZ
-
Összesen 4970 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1430 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 2911 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 401 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 628 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2709 micro
-
β-karotin 15802 micro
-
β-crypt 230 micro
-
Likopin 51460 micro
-
Lut-zea 13645 micro
Összesen
1016
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 856 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
17
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
4 kg paprika
-
2 kg paradicsom
-
1 ek só
Elkészítés
- Előkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeketkimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető!
- A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre, hogy könnyen le tudjuk húznia héját, majd nagyobb darabokra vágjuk.A paprikákat felszeleteljük.
- Egy nagyobb edénybe odatesszük a paradicsomot főni. Amikor levet enged, beletesszük a felszeletelt paprikákat és a sót, majdkb. 10 percig főzzük. 10 perc elteltével keverünk bele 1 csapott tk szalicilt.
- Végül üvegekbe adagoljuk, és a tetőkkel szorosan lezárjuk azokat.
- Szárazdunsztba helyezzük, amíg ki nem hűlnek. Ez általában 1-2 nap.
- Receptkönyvben: 1075
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 797458
- Feltöltés dátuma: 2010. július 10.
Ajánló
Rizzsel, tojással vagy kolbásszal igencsak szívderítő vacsora egy téli estén.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Kozák Brigitta
15 recept
Nem tagadom, hogy a nyári, friss alapanyagokból készült lecsó nem hasonlítható össze a téli, befőzött változattal, de amikor télen háromszor annyiba kerül egy kiló paradicsom, aminek szinte semmi íze nincs, akkor jól esik levenni a polcról a még mindig gyönyörűen piros, üde lecsósüveget. A receptből nem maradt ki a hagyma. Abból mindig frisset szoktam használni. Kevés olajon megpárolom, majd ehhez adom a többi alapanyagot.