Koprodukciós nutellás-diós kiflik
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
54g finomliszt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
25g tejföl50 kcal
A töltelékhez
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
215g finomliszt783 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
100g tejföl198 kcal
A töltelékhez
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 134.4 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1441 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.6 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 121.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 505 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a langyos tejben, csöpp cukorral felfuttatjuk.
- A lisztet és a sót elmorzsoljuk a margarinnal.
- Kézzel hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt.
- Végül beledolgozzuk a tejfölt is (ez elég sokáig tart). Minimum 2 órán keresztül hűtőben vagy legalábbis hűvös helyen pihentetjük.
- A töltelékhez a cukorból pici vízzel és tejjel szirupot főzünk, ehhez adjuk a darált diót és a rumot. Mikor megfőtt, belekeverjük a nutellát is.
- A tölteléket dermedésig hűtőbe tesszük, csak akkor használjuk fel.
- A tésztát deszkán átgyúrjuk, s ökölnyi gombócokra osztjuk (ebből a mennyiségből kb. 3 gombóc jön ki), melyeket 1-2 mm vastag korongokká nyújtunk.
- A lapokat 8-8 cikkelyre vágjuk, a cikkek szélesebb végébe kb. 1,5 tk tölteléket teszünk, majd onnan indulva kiflikké tekerjük őket.
- A kifliket tojással megkenve, előmelegített sütőben szép aranybarnánra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6485
- Feltöltés dátuma: 2011. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó presents: nutellás-diós kiflik by Mrs Smith! Nem tudom, előfordult-e már hasonló, koprodukciós recept a NoSalty történetében. Mert ha nem, ez történelmi esemény ám: azt hiszem, sikerült megragadni az egész oldal lényegét... Történt ugyanis, hogy Eszter játékot hirdetett a blogján a Nutella világnapja alkalmából. Ezt, persze, gondolom, már mindenki észrevette: automatikusan a NoSalty-ra is záporoznak a gusztábbnál gusztább nutellás receptek. Látván nutella mousse-os brownie tortát, a nutellamisut, a nutellabombát és társaikat, elkezdett fájni a szívem rendesen. Micsoda pech, pont ilyenkor nincs konyhám, amikor ennyire szuper játék folyik, pedig mennyi tervem lenne... Panaszaimat meghallva Mrs Smith azonnal akcióba lépett: felajnálotta, hogy ha elküldöm a receptet, ő elkészíti, lefotózza, s "benevezi" helyettem az alkotást. Mondanom sem kell, szóhoz sem jutottam. Arról nem beszélve, hogy eszközök, alapanyagok és kísérletezés nélkül az emberben lengedező gondolatfoszlányok nehezen állnak össze konkrét receptté. Mrs Smith nem hagyta magát. A zsenge ötlet, miszerint a Dédi-féle omlós kiflikbe sima dió vagy mák helyett valami nutellásat is lehetne tölteni, az ő keze alatt manifesztálódott. Persze, a töltelék maga is az ő arányérzékét dicséri. Nyilván a kép is Smithék háza táján készült - én sajnos csak így, vizuálisan "kóstoltam" a láthatóan rettentő finom sütit. Állítólag még Juniornak is ízlett, pedig nem egy nagy diórajongó. Még egyszer köszönöm Mrs Smith akcióját, egészen meghatódtam a figyelmességétől itt, az északi végeken. Amint konyha közelébe jutok, én magam is kipróbálom ezt a verziót, alig várom, addig is ajánlom mindenkinek szeretettel!