r
Nosalty Logó

Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz

A körethez

1019
Kalória
29.2g
Fehérje
81.1g
Szénhidrátok
67.9g
Zsír
958.9g
Víz
90g
Koleszterin
14.8g
Rost
25.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A körethez

Összesen 1019 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A körethez

Összesen 2035 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A körethez

Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    958.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    464 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    3752 micro
Összesen 1019 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3947 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    2016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1917.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    470 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    4700 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    7505 micro
Összesen 2035 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A megmosott krumplit feltesszük főni. Az újhagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet, chilit és a kolbászt aprítjuk, a paradicsomot négybe vágjuk.
  2. A tököt már előzőleg legyaluljuk, és bedobozoljuk. (Kettőt a mélyhűtőbe, egy dobozt pedig a hűtőbe raktam. Most ez utóbbit használtam fel.)
  3. A tököt beletesszük egy tálba a többi hozzávalóval együtt, fűszerezzük, majd egy villával összenyomkodjuk, és összekeverjük. Teszünk hozzá prézlit, lisztet (kb. 1-1 púpozott evőkanálnyit). A lényeg, hogy a massza ne essen szét, ugyanakkor formázható legyen.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és egy kanállal beletesszük a pogácsákat, kicsit meglapítgatjuk. (Én 5 fasírtot készítettem.) Amikor mindkét oldala megsült, kivesszük egy tányérra, és a forró olajba beletesszük az időközben csaknem készre főtt krumplikat. Melléhelyezzük a paprikát, a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és minden oldalukon megsütjük.
  5. Tálalunk. A tányérra helyezünk 2 db fasírtot, a paprikát, a krumplik és a paradicsomok felét. A krumplikra vágunk petrezselymet, a fasírtra teszünk egy petrezselyem ágat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Egy nyári érdekesség. Fasírt, nem hagyományosan.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!