r
Nosalty Logó

Klasszikus panettone

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Klasszikus panettone
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

847
Kalória
16.5g
Fehérje
117.7g
Szénhidrátok
35.5g
Zsír
53.3g
Víz
300.2g
Koleszterin
3.8g
Rost
49.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 10181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 847 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.1 g

Zsír

  • Összesen
    425.9 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    3602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6411.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    540 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1412.3 g
  • Cukor
    598 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    639.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3814 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    579 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1052 micro
  • Kolin:
    2368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3749 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3458 micro
Összesen 10181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

  1. A két lisztet egy tálba összeszitáljuk, majd kiveszünk belőle 200 grammot, és egy keverőedénybe tesszük.
  2. A tejet meglangyosítjuk, belekeverünk egy teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztő kétharmadát, majd hagyjuk negyed órát, amíg szépen felfut.
  3. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a 200 g liszthez, és tésztává gyúrjuk, majd 5-6 percig dagasztjuk. Fóliával letakarjuk, és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  4. Amikor megkelt, átgyúrjuk, hozzáadunk 2 egész tojást, a maradék élesztőt, 360 grammot a lisztkeverékből, valamint 60 g vajat és 60 g cukrot. Alaposan összedolgozzuk, és dagasztjuk, majd újra letakarjuk fóliával, és két órát kelesztjük.
  5. Amikor megkelt, átgyúrjuk, hozzáadjuk az összes maradék hozzávalót (a jégcukor és a mandulapehely kivételével), összedolgozzuk, dagasztjuk, és jön újabb két óra kelesztés.
  6. Amikor megkelt, lisztezett felületen átgyúrjuk (ilyenkor annyi lisztet adjunk még hozzá, hogy a tészta már ne tapadjon a kezünkre). Megfelezzük a tésztát, és két papírkosárba tesszük. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a jégcukorral és a mandulapehellyel.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50-60 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Ha sütés közben a teteje nagyon barnulna, takarjuk le egy alufóliával.)
  8. Ha elkészült, tegyük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni, szeletelés előtt pedig szórjuk meg a tetejét kevés porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már sokadik éve eltervezem, hogy Karácsonyra sütök panettone-t, de soha nem jött össze. Most már jó előre megvettem hozzá a papírkosarakat, és tudtam, hogy időigényes sütemény, úgyhogy két nappal az ünnep előtt úgy döntöttem nekiállok. Na ja, időigényes, de nem két nap kell az előkészülethez, hanem tizenkettő! Ha teljesen autentikusak akarunk lenni, akkor először kovászt kell hozzá készíteni, és ezt a tésztához adni. Nem baj, nem hagytam magam, és idén csak azért is megsütöttem. Dacota kolléganőnek van egy receptje, amit egyenesen olasz barátnőjétől szerzett, és az bizony nem kovásszal készül, úgyhogy akkor én sem görcsöltem rá a dologra. A kiindulópont a Jamie magazin egy régi számában közölt recept volt, ezt alakítottam át azután, hogy jó sok más receptet átnyálaztam. Az eredmény egy szuper foszlós, nem túl édes, gyönyörű ünnepi kuglóf! Ez az adag egyébként két nagy pannatone-ra elég, úgyhogy nyugodtan felezhetjük a mennyiséget, de ha már nekiállunk, akkor érdemes nagyban csinálni, és az egyiket valakinek elajándékozni. Nagyon boldog lesz tőle, az tuti!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk! Ez a mennyei szaftos-mázas csigatorta tulajdonképpen egy jóféle kelt tésztából, a ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!