Ketrecbe zárt sült cseresznye
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
17g gyümölcscukor61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4g méz13 kcal
-
8g tej5 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A töltelékhez
-
117g cseresznye68 kcal
-
31 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
A kenéshez és a szóráshoz
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g cukor6 kcal
Összesen
458
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g gyümölcscukor368 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
50g tej28 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
700g cseresznye406 kcal
-
50g gyümölcscukor184 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A kenéshez és a szóráshoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
2737
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
18.4g finomliszt67 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
7.4g gyümölcscukor27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.8g méz6 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A töltelékhez
-
51.5g cseresznye30 kcal
-
3.7g gyümölcscukor14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.5g zsemlemorzsa6 kcal
A kenéshez és a szóráshoz
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Összesen
202
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 104.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
458
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 535 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1497.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 503.4 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 624.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 611 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 581 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1057 micro
Összesen
2737
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
10 dkg gyümölcscukor
-
1 ek sütőpor
-
1 db tojás
A töltelékhez
-
5 dkg gyümölcscukor
-
1 késhegynyi fahéj
-
2 ek zsemlemorzsa
A kenéshez és a szóráshoz
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és fahéjjal, összeforgatjuk, és félretesszük.
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejet, vagy egy pici lisztet.
- A tésztabucinak levágjuk az ötödét, a többit 1-1,5 centi vastagra nyújtjuk, és vajazott, lisztezett pitesütő formába igazítjuk.
- Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
- A cseresznyéről leöntjük a levet (megisszuk :D) és a formába igazítjuk.
- A maradék tésztához adjuk a nyesedéket, vékonyra nyújtjuk, és vékony csíkokat vágva berácsozzuk a pitét.
- Megkenjük a tojás sárgájával, és vékonyan megszórjuk a cukorral.
- 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, majd levesszük 175 fokra, és adunk neki még 20-25 percet.
- Megvárjuk, míg kihűl, akkor szeleteljük és fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 363
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 28839
- Feltöltés dátuma: 2012. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Dacota
536 recept
Cseresznyéből ritkán készítek desszertet - túl nagy a macera a magozással, ráadásul magában is nagyon finom. Ezt a pitét viszont össze szoktam dobni cseresznyeszezonban. A tészta nem túl édes, és maximálisan a sült cseresznye kerül előtérbe. Az eredeti recept szerint nem rácsozzák, hanem kinyújtott tésztalappal fedik be, de nekem megéri a plusz 10 perc munkát, hogy végeredmény egy ketrecbe zárt sült csereszyne legyen. :)