r
Nosalty Logó

Kaszinótojás franciasaláta sonkatekercs szoszytól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kaszinótojás franciasaláta sonkatekercs szoszytól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Franciasaláta

Sonkatekercs

Kaszinótojás

560
Kalória
22.4g
Fehérje
19.2g
Szénhidrátok
43.5g
Zsír
154.6g
Víz
364g
Koleszterin
582.3mg
Rost
4.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Franciasaláta

Sonkatekercs

Kaszinótojás

Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Franciasaláta

Sonkatekercs

Kaszinótojás

Összesen 3361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Franciasaláta

Sonkatekercs

Kaszinótojás

Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    260.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5119.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    927.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    1564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2462 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5020 micro
Összesen 3361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

Franciasaláta

  1. Sós vízben puhára főzzük a zöldségeket, majd leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Míg hűl, addig elkészítjük a mártást rá. A 2 nagydoboz tejfölt beleöntjük egy nagy tálba, majd beletesszük a mustárt, majonézt, sót és borsot, és alaposan összekeverjük.
  3. A kihűlt zöldségeket beleöntjük, és alaposan összeforgatjuk. Betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön.

Sonkatekercs

  1. A megfőtt tojásokat egy tálban villával összetörjük.
  2. A krémsajtot, a sót, a borsot, a mustárt, és a citromlevet hozzáadjuk, majd az egészet elektromos habverővel krémesre keverjük. Ha egy kicsit száraznak éreznénk, 1-2 evőkanál tejfölt vagy krémsajtot tehetünk még hozzá.
  3. Töltsük meg vele a pulykasonkát, és tekerjük fel.

Kaszinótojás

  1. A tojásokat főzzük meg, majd hosszában vágjuk ketté, és vegyük ki a tojássárgáját.
  2. A tejfölt a majonézzel, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel, az összetört sárgájával keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A félbevágott tojásokba töltsük bele a masszát, és egy nagy tálba fejjel lefelé rakjuk bele. A tojások tetejét petrezselyemlevéllel díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

 Születésnapomra készítettem el ezt a hidegtálat, nagy sikere volt. Kiadós és nagyon dekoratívan, gusztusosan lehet tálalni, nem utolsó sorban isteni finom is. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

5 izgalmas opció Budapesten, ha nőnap alkalmából vacsorázni mennétek

Nem szeretem, mikor valaminek az ünneplését lesöprik az asztalról azzal a felkiáltással, hogy hát nem csak egy napon kell… Persze, hát élni is élünk egész évben, de azért a születésnapunkat megünnepeljük, nem? Ebből kiindulva, persze hogy nem csak nőnapon kell tisztelettel bánni a nőkkel, elismerni a munkájukat, de szerintem az, hogy ezt egész évre kiterjesztjük, és hogy egy adott napon feldobjuk egy kis extrával, tökéletesen megfér egymás mellett. Ezért most, a nemzetközi nőnap alkalmából ajánlunk öt izgalmas éttermet Budapesten, ahol méltó módon lehet ünnepelni.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!