Kardinális szelet 3.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
A fehér masszához
-
45g cukor174 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g só0 kcal
A sárga masszához
-
13g cukor48 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
70 kcal
Összesen
474
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
A fehér masszához
-
180g cukor697 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
0g só0 kcal
A sárga masszához
-
50g cukor194 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A töltelékhez
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Összesen
1890
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
A fehér masszához
-
20.3g cukor79 kcal
-
36.1g tojásfehérje19 kcal
-
0g só0 kcal
A sárga masszához
-
5.6g cukor22 kcal
-
5.6g finomliszt21 kcal
-
6.8g tojássárgája22 kcal
-
12.4g tojás16 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
11.3g sárgabaracklekvár31 kcal
Összesen
214
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 799.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.4 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 105.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
474
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1011 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3198.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 626 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 1142 mg
-
Nátrium 1206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.6 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 422 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 795 mg
-
Retinol - A vitamin: 377 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1152 micro
Összesen
1890
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
A fehér masszához
-
8 db tojásfehérje
-
1 csipet só
A sárga masszához
-
5 dkg cukor
-
5 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez
Elkészítés
A fehér masszához
- A fehér tésztához a tojások fehérjét a csipet sóval verjük félkeményre, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot is, amíg a massza formázhatóvá válik, azaz, a kanállal kiemelt és visszaejtett hab egyben marad, megtartja formáját.
- A sárga masszához a két egész tojást válasszuk szét.
- A tojások fehérjét verjük félkemény habbá, majd adjunk hozzá egyenként 2 kanál vizet. Ezután adagoljuk hozzá a cukrokat kanalanként.
- Amikor kemény, adjuk hozzá a sárgákat egyenként, ezzel is verjük szép, homogénné. A mixert félretéve, fakanállal forgassuk bele kanalanként a liszttel elkevert sütőport is.
- Egy közepes tepsit „osszunk” kettőbe, sütőpapírból emelt fallal (két darab papír, középen összenyomkodva).
- A fehér masszát próbáljuk minél maszatmentesebb módon belenyomkodni egy, sarkánál (kb. 1,5 cm szélesen) kivágott tasakba.
- Ebből aztán húzzunk 3-3 csíkot a tepsibe. Ismételjük meg ugyanezt a sárga csíkkal is, úgy, hogy a fehér massza közé húzzunk belőle 2-2 csíkot.
- Ha még maradt a fehér masszás zacsiban, nyomjuk rá a sárga csíkra, ha nem, vegyünk elő másikat, töltsük, és húzzunk két csíkot a sárga masszára. Húzzunk sárga csíkot a két fehér közé, így már csak egy csík maradt hátra, az utolsó fehér, a középen szépen elterülő sárga csíkon.
- A sütemény tetejét szórjuk meg finomra szitált porcukorral, majd lassú tűzön (150 fokon sütöttem), szárítsuk-süssük meg, amíg a teteje szép piroskás lesz.
- Amíg meleg ne piszkáljuk, ha kihűlt, óvatosan fejtsük le róla a sütőpapírt, majd vágjuk ketté és töltsük meg lekvárral.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 213
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 242
- Össznézettség: 77363
- Feltöltés dátuma: 2010. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az eredeti recept a sárga masszát másképp írja le. Nekem úgy egy kemény valami lett belőle, ezért kicsit átírtam:-). Külföldi oldalakon olvastam, hogy tejszínhabbal is megtöltik, de nekem úgy túl édes lenne.