r
Nosalty Logó

Kardinális szelet 3.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kardinális szelet 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fehér masszához

A sárga masszához

A töltelékhez

Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fehér masszához

A sárga masszához

A töltelékhez

Összesen 1890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fehér masszához

A sárga masszához

A töltelékhez

Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3198.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    1142 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    422 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 1890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A fehér masszához

A sárga masszához

A töltelékhez

Elkészítés

A fehér masszához

  1. A fehér tésztához a tojások fehérjét a csipet sóval verjük félkeményre, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot is, amíg a massza formázhatóvá válik, azaz, a kanállal kiemelt és visszaejtett hab egyben marad, megtartja formáját.
  2. A sárga masszához a két egész tojást válasszuk szét.
  3. A tojások fehérjét verjük félkemény habbá, majd adjunk hozzá egyenként 2 kanál vizet. Ezután adagoljuk hozzá a cukrokat kanalanként.
  4. Amikor kemény, adjuk hozzá a sárgákat egyenként, ezzel is verjük szép, homogénné. A mixert félretéve, fakanállal forgassuk bele kanalanként a liszttel elkevert sütőport is.
  5. Egy közepes tepsit „osszunk” kettőbe, sütőpapírból emelt fallal (két darab papír, középen összenyomkodva).
  6. A fehér masszát próbáljuk minél maszatmentesebb módon belenyomkodni egy, sarkánál (kb. 1,5 cm szélesen) kivágott tasakba.
  7. Ebből aztán húzzunk 3-3 csíkot a tepsibe. Ismételjük meg ugyanezt a sárga csíkkal is, úgy, hogy a fehér massza közé húzzunk belőle 2-2 csíkot.
  8. Ha még maradt a fehér masszás zacsiban, nyomjuk rá a sárga csíkra, ha nem, vegyünk elő másikat, töltsük, és húzzunk két csíkot a sárga masszára. Húzzunk sárga csíkot a két fehér közé, így már csak egy csík maradt hátra, az utolsó fehér, a középen szépen elterülő sárga csíkon.
  9. A sütemény tetejét szórjuk meg finomra szitált porcukorral, majd lassú tűzön (150 fokon sütöttem), szárítsuk-süssük meg, amíg a teteje szép piroskás lesz.
  10. Amíg meleg ne piszkáljuk, ha kihűlt, óvatosan fejtsük le róla a sütőpapírt, majd vágjuk ketté és töltsük meg lekvárral.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 242
  • Össznézettség: 77363
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept a sárga masszát másképp írja le. Nekem úgy egy kemény valami lett belőle, ezért kicsit átírtam:-). Külföldi oldalakon olvastam, hogy tejszínhabbal is megtöltik, de nekem úgy túl édes lenne.

Hozzávalók

A fehér masszához

A sárga masszához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...