r
Nosalty Logó

Karácsonyi narancsos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi narancsos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 646 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2581 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 646 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2462.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    432 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    985 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2642 micro
Összesen 2581 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Két piskótát sütünk, így az elsőhöz először 3 tojássárgáját robotgéppel összekeverünk 3 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Majd a fehérjék kemény habját hozzákeverjük a tojássárgás cukros keverékhez. Majd ehhez apránként 3 evőkanál lisztet adunk, és egy csipet sütőport.
  3. Az összekevert masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. Ha megsült, (tűpróba) kivesszük a tepsiből, és félrerakjuk. A fent leírtakhoz hasonlóan csinálunk még egy piskótát.
  5. Ha mindkét piskóta kész, ez egyiket megkenjük narancs vagy barack lekvárral és összetapasztjuk a 2 piskótát.
  6. A krémhez a narancsot megpucoljuk, éles, hegyes késsel leszedjük a narancs húsáról a külső fehér, vékony "héját" is.
  7. Ha megvan, a narancs húsát apró kis darabokra vágjuk és egy lábosba feltesszük a tűzre főni (mintha lekvárt főznénk). Hozzáadjuk a meghámozott, apró kis kockákra vágott almákat.
  8. Kevergetjük, és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.
  9. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. Közbe a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt narancsos keveréket robotgéppel kicsit pépesítjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabhoz. Végül hozzá keverjük a zselatinfix-et.
  10. Ha a piskóta nem éri el a tepsi falát, kemény papírból készítünk egy peremet és ha kell szalvétával még kitámasztjuk az oldalát, hogy ne folyjon ki a krém ha ráöntjük.
  11. Ráöntjük a piskótára a krémet, és pár órára a hűtőbe tesszük.
  12. Ha megdermedt, a tetejére az almát apró kockára vágjuk és összekeverjük fahéjas cukorral.
  13. Majd rászórjuk a süti tetejére. Végül zselatinnal leöntjük.
  14. Visszatesszük a hűtőbe és egy óra múlva fogyasztható.
  • Tepsi mérete: 38*24*6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17810
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Ajánló

Ha valaki több krémet szeretne, akkor dupla adag tejszínt használjon, de akkor zselatin fix-ből is két csomag kell. Szerintem ehhez a hideg, krémes sütihez nagyon illik a meleg karamell öntet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak karácsonykor, hanem bármikor elkészíthető bármilyen másik gyümölcsből.  Ebből az adagból 4-6 főre elég sütemény készül.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...